Upoznajte dom Bruklin Netsa

Tri i po decenije života Netsa u Nju Džersiju završilo se ovog proleća, a od početka nove sezone taj NBA ligaš igraće u Bruklinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.09.2012.

18:46

Default images

Bruklin Netsi igraće u narednom periodu u Barkliz centru, na Atlantskoj aveniji najnaseljenije od pet gradskih opština Njujorka.

Oni su prvi klub iz Bruklina u jednoj od četiri američke velike lige (NFL, NBA, MLB, NHL) od kada su se 1957. Dodžersi preselili u Los Anđeles.

Inače, to je drugi put da se franšiza osnovana 1967. seli preko Hadsona – ABA klub osnovan kao Nju Džersi Amerikans već godinu dana kasnije preselio se na Long Ajlend, promenio ime u Nets i vratio se u Džersi kao NBA tim 1977.

Pogledajte kako izgleda najnoviji dom jednog NBA kluba kamerom kolega sa sajta InsideHoops.

Barkliz centar će za košarkaške utakmice imati kapacitet 18.103 gledaoca (nešto manje za hokej).

Beta/AP
Dizajnirala ga je firma Elerbe Beket iz Mineapolisa, kojoj je to deseta NBA dvorana (uključujući Boston i San Antonio), a osmislili su i olimpijski stadion u Atlanti.

Izgradnja je počela pre dve godine, za javnost je otvorena u petak, a zvanično otvaranje je ovog petka, kada će u njoj svirati lokalni heroj Jay-Z, koji je vlasnik manje od jednog procenta kluba, ali ga najčešće predstavlja u svetu.

Većinski vlasnik kluba je Rus Mihail Prohorov (donja slika), treći Rus na Forbsovoj listi najbogatijih.

Prelaskom u Bruklin Netsi su promenili i boje iz crveno-belo-plave u crno-belu kombinaciju. Sada je derbi sa Niksima dobio i gradski karakter, a oba tima su i u istoj saveznoj državi (mada su se realno samo za kilometar približili Medisonu u odnosu na staru dvoranu u kojoj su nastupali dok im je dom bio Nju Džersi).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: