U petak prvi NBA meč u Evropi

Iako tokom priprema NBA timovi često igraju u Evropi, u petak i subotu će Nju Džersi Netsi i Toronto Reptorsi odigrati prve ligaške mečeve na starom kontinentu.

Izvor: AK

Sreda, 02.03.2011.

21:08

Default images

Netsi i Reptorsi nisu preterano atraktivni timovi, neće igrati u plejofu, ali će verovatno privući pažnju u petak i subotu u londonskoj "O2 areni".

NBA liga još nije izabrala tim koji bi u budućnosti mogao da se iz SAD-a preseli u Evropu, ali komesar lige Dejvid Štern uspeo je u nameri da se jedan meč regularnog dela sezone igra u Londonu pre OI 2012. godine.

Nju Džersi Netsi 20 utakmica pre kraja regularnog dela sezone imaju učinak od 17 pobeda i 43 poraza, a Toronto Reptors imaju isti broj trijumfa uz poraz više.

U dresu Reptorsa igraju četvorica košarkaša sa našeg kontinenta, Italijan Andrea Barnjani, Francuz Aleksis Ažinka, Španac Hose Kalderon i Litvanac Linas Kleiza. Netsi imaju tri Evropljanina, Holanđanina Dena Gadžurića, Francuza Joana Petroa i Slovenca Sašu Vujačića koji se raduje nastupu u Londonu.

"Put je katastrofalan i izuzetno iscrpljujuć. Posebno za centre koji ne znaju šta će sa nogama. Naporno je, ali moramo da se naviknemo", rekao je slovenački košarkaš srpskog porekla.

Vujačić kaže da će u Londonu imati podršku porodice i prijatelja iz raznih zemalja, a nada se da će mečevi NBA lige na tlu Evrope postati praksa.

"Mislim da je došlo vreme za tako nešto i da će se to uskoro ostvariti", istakao je košarkaš poznat pod nadimkom "Mašina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: