Brajant dobio holivudsku "zvezdu"

Verovatno najbolji košarkaš današnjice, Amerikanac Kobi Brajant postao je prvi sportista koji je dobio “zvezdu” na Bulevaru slavnih u Holivudu.

Izvor: AK

Nedelja, 20.02.2011.

11:00

Default images

Zvezda Los Anđeles Lejkersa ostavio je otisak šaka i stopala na ploči u blizini kineskog pozorišta Grunam, a ceremonija prati “All Star” vikend u najvećem gradu Kalifornije.

“Ponosan sam. Ukazana mi je velika čast. U Los Anđelesu sam tek 15 godina”, rekao je Brajant na ceremoniji kojoj je prisustvovao i trener “jezerdžija” Fil Džekson.

Brajant je rođen 1978. godine u Filadelfiji, celu karijeru proveo je u Lejkersima koji su ga doveli iz Šarlot Hornetsa čim je draftovan 1996. godine u trejdu za srpskog centra Vladu Divca.

“Crna mamba” je sa Los Anđelesom osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP finalne serije, 13 puta je učestvovao na “Ol Star”-u, dva puta je bio najbolji strelac lige, osam puta član najbolje petorke lige, isto toliko i deo najboljeg defanzivnog tima, tri puta je bio MVP “All Star”-a, 1997. godine je pobedio na takmičenju u zakucavanju, a 2008. je osvojio Olimpijske igre sa reprezentacijom SAD-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: