Novi poraz Bostona, GS opet pobedio

Prvi koji "radno" ulaze u Novu godinu su osim fudbalera na Ostrvu i košarkaši u NBA ligi. Novi poraz Seltiksa, Voriorsi i Bulsi u serijama.

Izvor: B92

Subota, 01.01.2011.

03:01

Default images

Na prelazu iz stare u novu 2011. godinu planirano je osam utakmica, dve su završene u dramatičnim završnicama.

Nju Orleans je naneo i drugi uzastopni poraz Bostonu, nakon povrede Kevina Garneta, Hornetsi su slavili u Masačusetsu 83:81.

Junaci pobede bili su Trevor Ariza koji je ubacio trojku za izjednačenje 94 sekunde pre kraja, dok je Dejvid Vest 4 od svojih 19 poena postigao u poslednjem minutu. Pokušaj Rej Alena da ubaci trojku uz zvuk sirene bio je neuspešan, čime je Nju Orleans stigao do tek treće pobede u poslednjih sedam mečeva.

Kris Pol je uz 20 poena imao i 11 asistencija, dok je Emeka Okafor uz 18 koševa imao i impresivnih 13 skokova. U ekipi Bostona, kojoj očigledno nedostaju Garnet i Rondo (propustio već četvrti meč uzastopno), Alen je imao 18 poena, Pirs samo 12.

"Nisam baš najsrećniji nakon ove utakmice, i to sam rekao momcima u svlačionici. Ovo smo morali da dobijemo", rekao je trener Bostona Dok Rivers nakon utakmice.

Jedan od dvojice Srba koji su slavili Novu godinu na parketu je pobednički dočekao 2011. godinu.

Golden Stejt Vladimira Radmanovića je pobedio Šarlot 96:95, a Radmanović je u duelu protiv svog nekadašnjeg kluba bio starter. Za 30-ak minuta u igri ubacio je 6 poena uz 5 skokova.

Šarlot je mogao da dobije izgubljenu utakmicu. Pri rezultatu 90:96, Stiven Džekson (najefikasniji u Šarlotu sa 22 poena) je započeo mini seriju, nastavio je Henderson odbojkom, nakon promašaja Džeksona, a samo osam sekundi pre kraja Monta Elis, prva zvezda Voriorsa i najefikasniji na ovom meču sa 25 poena je napravio faul u napadu.

Ipak, Bobketsi se nisu dobro organizovali, Di Džej Augustin se spetljao, na kraju je Džekson bio primoran da "ispali" očajničku trojku, koja nije završila u košu.

Uz Elisa, Stiven Kari koji se vratio u tim, i jedan je od "najfinijih šutera" lige, ubacio je 24 poena, i trijumfalno obeležio povratak "kući" (Kari je igrao u NCAA za koledž Donaldson koji je vrlo blizu Šarlota), dok je Donel Rajt dodao 17. Voriorsi su u dobroj seriji, dobili su 4 od poslednjih 5 mečeva.



Nju Džersi Netsi nisu tako loši kao prošle sezone, ali su i dalje jedan od slabijih timova u ligi. Američki mediji najavljuju dolazak Entonija, u igri za "trejd" su svi osim centra Bruka Lopeza. Netsi su doživeli i četvrti uzastopni poraz, ukupno 24. u sezoni uz samo 9 pobeda, ovoga puta od Čikaga koji sa Buzerom deluje impresivno. Bulsi su pobedili 91:80, zabeležili treću pobedu u nizu.

Buzer je uz 20 poena imao i čak 15 skokova, asistenti su bili Deng i Rouz sa po 19. Bruk Lopez je bio najefikasniji kod Netsa sa 18 poena i 8 skokova, propisno se ispromašivao Saša Vujačić, koji je ubacio 8 poena, ali i šutirao iz igre 10-3.

Džon Vol će definitivno biti "superstar" Vašingtona, ali je za sada nedovoljan za značajniju ulogu Vizardsa u NBA ligi. Izgradnja novog tima traje, to je priznao i trener Flip Saunders, ali za sada uz odličnog Vola, Vašington ima samo 8-23. Indijana je nanela taj 23. poraz "čarobnjacima" rezultatom 95:86.

Vol je postigao 25 poena, imao i čak 7 izgubljenih lopti, Rašard Luis je dodao 15, ali se ispromašivao Endrju Blač, koji je iz igre imao mizernih 16-4 ( 8 poena uz 12 skokova).

U Indijani se mnogo toga vrti oko, takođe nove zvezde lige, centra Roja Hiberta, još jedne "petice" koja stiže iz fabrike Džordžtauna i familije Tompson. Ubacio je 18 poena uz 9 skokova, ali je za razliku od Vola, imao podršku. Kolison i Grendžer su dodali po 18 poena, pa su Pejsersi stigli do 13. pobede uz 17 poraza.

U ostalim, poslednjim utakmicama u 2010. godini za ljubitelje NBA u SAD, a prvim u 2011. za one u Evropi i Okeaniji, sastaju se:

Hjuston Rokets – Toronto Reptors 114:105
Oklahoma Siti Tander – Atlanta Houks 103:94 (Krstić 6p, 5 sk)
Finiks Sans – Detroit Pistons 92:75
LA Lejkers – Filadelfija 76ers 102:98

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: