Komemoracija Manuteu Bolu u SAD

Komemoracija povodom smrti košarkaša Manutea Bola održana je u utorak u Vašingtonu, pre sahrane koja će se obaviti u njegovom rodnom Sudanu.

Izvor: B92, Beta SAD
Podeli

Bol je umro 19. juna u 47. godini. Bio je visok 2,34 metra, a njegovo telo doneto je u Nacionalnu katedralu u Vašingtonu u specijalnom, velikom kovčegu.

Komemoraciji su prisustvovali predstavnici NBA lige i sudanske zajednice u SAD, koji su govorili o Bolovim naporima da u svojoj zemlji gradi škole.

On se razboleo prilikom svoje poslednje posete Sudanu. Hospitalizovan je odmah po povratku u SAD i umro je od komplikacija izazvanih oboljenjem kože i teškim problemima s bubrezima.

U NBA karijeri je igrao za Vašington, Golden Stejt, Filadelfiju i druge. Bol je jedini igrač u istoriji lige koji je karijeru završio sa više blokada nego postignutih poena.

Manute Bol će biti sahranjen u Sudanu u blizini groba svog dede.

NBA

Preminuo Manute Bol

Bivši košarkaš Manute Bol, koji je sa visinom od 230 centimetara nekada bio najviši igrač NBA lige, preminuo je u 47. godini.

NBA subota 19.06. 23:54 Komentara: 30

Boston na korak od titule

Košarkaši Bostona nalaze se na korak od osvajanja titule prvaka NBA lige pošto su u petom meču finalne serije savladali L.A. Lejkerse sa 92:86.

NBA ponedeljak 14.06. 08:34 Komentara: 35
strana 1 od 8 idi na stranu