L.A. proslavio titulu Lejkersa

Desetine hiljada navijača Los Anđeles Lejkersa ispratile su počasnu povorku tima koji je uspeo da odbrani titulu u NBA ligi.

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2010.

11:02

Default images

Povorku su, duž trase duge par kilometara, pratili navijači sa zlatno-ljubičastim zastavama, obučeni u klupska obeležja.

Zvezde tima Kobi Brajant, Pau Gasol, Derek Fišer, Endrju Bajnam i Ron Artest mahali su navijačima iz otvorenog kamiona, koji je u noći između ponedeljka i utorka prošao ulicama Los Anđelesa tokom proslave titule.

Mnogi navijači čekali su satima da bi videli svoje junake kako prolaze u koloni sa autobusima i vatrogasnim kamionima.

Policija je objavila da je ceremonija prošla mirno i da je uhapšeno sedam osoba zbog manjih prekršaja. Vlasti nisu iznele ocenu o broju okupljenih ljudi.

Parada je trajala jedan sat, predvođena navijačicama Lejkersa.

U paradi su učestvovale i legende kluba, Irvin "Medžik" Džonson i Karim Abdul-Džabar, ali nije bilo trenera Fila Džeksona koji je morao da ide na ranije zakazane lekarske preglede.

Lejkersi su titulu osvojili u noći između četvrtka i petka, kada su u sedmoj utakmici velikog finala pobedili Boston sa 83:79.

Igrači su obećali da će se sledeće sezone potruditi da osvoje 17. titulu prvaka.

"Bićemo spremni kad počne sledeća sezona, to je sigurno. Od pet titula koje sam osvojio, ova mi je daleko najbolja jer je bilo najteže osvojiti je", rekao je Brajant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: