Brejk Lejkersa za 2-1 u Bostonu

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Seltikse u Bostonu rezultatom 91:84 i napravili brejk za vođstvo od 2-1 u finalnoj seriji NBA lige.

Izvor: AY

Sreda, 09.06.2010.

07:22

Default images

Igrač meča bio je Kobi Brajant sa 29 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije, dok je odličan bio i Pau Gasol, uz 13 poena i 10 skokova.

U domaćem timu najefikasniji bio je Kevin Garnet sa 25 koševa i šest skokova. Još dva meča su na programu u Bostonu, a ukoliko do tada pobednik ne bude poznat, poslednje dve utakmice igraće se u Los Anđelesu.

Ukoliko je do sada nekome promaklo, od srede je očigledno da završnica NBA plej-ofa ove godine uopšte ne podseća na situaciju iz sezone 2007/2008, kada su u finalu Seltiksi taktički samleli Lejkerse i odneli prsten. Ovoga puta "jezeraši" su ti koji se odlično taktički postavljaju i odolevaju napadima i iskušenjima od strane Bostona.

Uzavrela atmosfera u TD Gardenu doprinela je da Seltiksi već na početku povedu sa 12:5, uz šest vezanih poena Kevina Garneta, a potom još šest Ražona Ronda.

Timu Lejkersa iz 2008. ovo bi bio veliki problem, ali ovoga puta upravo gosti su bili ti koji su odmah potom preuzeli inicijativu i vodili 26:17 na kraju prve četvrtine.
"Izgleda da smo tada dobili snagu i već na startu prelomili meč", rekao je trener Lejkersa Fil Džekson.

Gosti su imali 12 poena prednosti na poluvremenu, a Seltiksi, koji su i to tada igrali dobro, nastavili su sa solidnom partijom, ali nisu mogli mnogo više da učine da trijumfuju.

"Sačuvali smo prisebnost posle dobrog početka i nismo posustali", rekao je Kobi Brajant nakon meča.

Iako su Seltiksi u drugom poluvremenu pružili bolju partiju (44 poena naspram 39 poena Lejkersa), tim iz Los Anđelesa dobro se branio i na kraju došao do brejka.

"Veoma je frustrirajuće kada ne briljirate u napadu. Ipak, defanzivno smo dobro nastupili, zbog čega je poraz na kraju bio veliko razočaranje", kazao je Kevin Garnet.

Uprkos dobroj timskoj igri gostiju, jedan od najzaslužnijih za trijumf svakako je bio Derek Fišer, koji je 11 od svojih 16 poena postigao upravo u poslednjoj četvrtini, na taj način sačuvavši prednost Lejkersa iz prvog poluvremena.



"Derek Fišer je napravio razliku. On je opasan igrač, naprosto je preuzeo teren pred kraj", rekao je Dok Rivers, trener Bostona.

Meč broj četiri igra se u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: