Brejk Seltiksa za 1-1, sledi Boston

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su Los Anđeles Lejkerse 103:94 u Stejpls Centru i tako došli do izjednačenja od 1-1 u seriji.

Izvor: AY

Ponedeljak, 07.06.2010.

07:37

Default images

Igrač večeri bio je Rej Alen sa 32 poena, dok je Ražon Rondo, uz 19 poena, zabeležio i 12 skokova i 10 asistencija. U domaćem timu najbolji je bio Pau Gasol uz 25 koševa.

Kobi Brajant odigrao je ispod proseka, sa 21 poenom, šest asistencija i pet skokova. Isti broj poena zabeležio je za Lejkerse i Endru Bajnam. Sledeća tri meča igraju se u Bostonu, a prvi je na programu u utorak.

Ključ brejka Bostona bio je impresivan učinak Reja Alena u šutu za tri (8-11), dok je Ražon Rondo terorisao domaćine sa svih drugih pozicija. Alen je postigao 27 od 32 poena u prvoj polovini, dok je Rondo meč završio uz tripl-dabl, što je bilo dovoljno da se Lejkersima nanese prvi poraz na domaćem terenu u čitavoj plej-of seriji.

"To je bio rezultat celog tima. Rej nas je nosio u prvoj polovini, dok smo u drugom poluvremenu malo popustili, ali smo uspeli da održimo timski duh i trijumfujemo", rekao je Rondo posle meča.
Brajant nije tipično briljirao u timu Lejkersa, mahom zbog odlične odbrane Bostona, dok je najbolji u domaćem timu bio Gasol. U prvom poluvremenu timovi su uglavnom bili izjednačeni, ali je potom razliku napravio Rondo, koji se ustalio kao najubojitije oružje Seltiksa u napadu. Iznenadila je slaba igra Kevina Garneta, koji je postigao svega šest poena, dok se nije proslavio ni Pol Pirs, uz 10 poena i šut 2-11 iz igre.

Njihov slab učinak, ipak, nije mnogo uticao na timu gostiju, koji su čitavo veče briljirali preko Alena i Ronda.

Problem za Lejkerse bili su i faulovi, pošto je Brajant već na početku poslednje četvrtine morao na klupu. I pored problema sa faulovima, Lejkersi su imali solidnih 78:78 devet i po minuta pred kraj, ali tada kreće serija Bostona, u kojoj se prvo istakao Nejt Robinson, da bi potom ofanzivni Rondo i iz prekida solidni Garnet posao priveli kraju za konačnih 103:94.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: