Ron Artest doneo trijumf Lejkersima

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Finiks Sanse sa 103:101 u petoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige i sada vode sa 3-2 u pobedama.

Izvor: SO

Petak, 28.05.2010.

08:23

Default images

Odlučujući pogodak postigao je bek Lejkersa Ron Artest u poslednjoj sekundi utakmice, nakon što je uhvatio loptu posle Brajantovog promašaja.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Kobe Brajant sa 30 poena, 11 skokova i 9 asistencija i Derek Fišer sa 22 poena. Kod Sansa su se istakli Stiv Neš 29 poena i 11 asistencija, kao i Amare Stodemajer sa 19 poena.

„Mislim da je Kobe bio fauliran pri šutu i zato sam shvatio da neće dobaciti. I nije, a ja sam se našao na pravom mestu. Nisam igrao dobro celu utakmicu, mada sam u drugom poluvremenu donekle pronašao igru, imao neka dobra dodavanja i ukradene lopte. Mislim da se agresivna igra samo nastavila do tog poslednjeg napada“, rekao je heroj koji je zabeležio ukupno 4 poena (2-9 iz igre) i 5 skokova.

Tim iz Los Anđelesa i mnogo ranije je mogao da obezbedi trijumf jer je sredinom treće četvrtine imao +18 (74:56). Ipak, Sansi su tada napravili seriju 16-4 i sa podnošljivim zaostatkom ušli u poslednju deonicu.

Briljirao je Stiv Neš, koji je prvo postigao ’2+1’, a zatim i asistirao Stodemajeru za -1 na nešto manje od tri minuta do kraja.

„Sve je u redu, mnogo smo se trudili. Možda smo zalsužili da pobedimo, možda i nismo. Oni su sačuvali domaći teren, mi ćemo se vratiti i učiniti isto, a onda se vraćamo ovde na sedmi meč“, izjavio je Stiv Neš.

U samoj završnici Neš i Ričardson su promašili trojke, ali je Ričardson iz drugog pokušaja pogodio na 3,5 sekunde do kraja. U poslednjem napadu tim Fila Džeksona išao je na Brajanta, čiji je promašaj na već opisani način Artest pretvorio u pobedu.

„To mu mnogo znači, emotivno je to za njega veliki podstrek. Kada sam ispustio loptu, video sam Rona kako se šunja i samo sam se nadao da je uputio šut na vreme“, rekao je Kobe Brajant.



U taboru Lejkersa još su se istakli Pau Gasol sa 21 poenom, 9 skokova i 5 asistencija i Lamar Odom sa 17 poena, 13 skokova i 4 asistencije. Čening Fraj bio je odličan kod Sansa sa 14 poena i 10 skokova, Džejson Ričardson dao je 12, a Hil i Dadli po 10 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: