Sansi došli do 2-2, sledi LA

U noći između utorka i srede odigran je četvrti meč finala Zapadne konferencije NBA, u kome je Finiks posle odlične završnice slavio protiv Lejkersa 115:106.

Izvor: AY

Sreda, 26.05.2010.

07:55

Default images

Ovom pobedom su Sansi, koje su Lejkersi prvobitno dva puta deklasirali u Los Anđelesu, stigli do velikih 2-2, dok se naredna utakmica igra u četvrtak uveče u Kaliforniji. Najbolji u domaćem timu bio je Amare Stodemajer, koji je ubacio 21 poen, uz osam skokova. U timu Lejkersa standardno se istakao Kobi Brajant, uz 38 poena, 10 asistencija i sedam skokova.

U petom meču ključ pobede Sansa bilo je sjajno izdanje u samoj završnici, ali i briljantni nastup rezervnih igrača, koji su postigli čak 54 poena, naspram 20 poena "sa klupe" Lejkersa. Od rezervi Finiksa najbolji je bio Čening Fraj, koji je postigao 14 poena, uz šest skokova, onda kada je bilo najpotrebnije.

Zahvaljujući odličnom nastupu Fraja u drugoj četvrtini, Sansi su prvi put stigli do prednosti i na poluvreme otišli sa rezultatom 64:55. Usledio je oštar napad Lejkersa, koji su pred poslednju četvrtinu imali samo koš zaostatka, ali su domaćini još jednom sijali u završnici, zbog čega je serija Zapadnog finala najednom postala daleko zanimljivija.

"Naše rezerve su na ovom meču igrale odlično u napadu, ali još bolje u odbrani", rekao je trener Sansa Alvin Džentri nakon meča.

Džentri je ukazao i na zanimljivu situaciju u kojoj su Amare Stodemajer i Stiv Neš "presedeli" devet minuta poslednje četvrtine, sve zbog odlične igre Fraja, Leandra Barbose i Džereda Dadlija.

"Moji igračisu tako nesebični. Kada sam u završnici želeo da zamenim Barbosu Džejsonom Ričardsonom, sâm Ričardson mi je rekao da treba da ostane da igra, jer je bio odličan na parketu. Mi smo drugačiji od standardnih NBA tima, više smo kao koledž sastav", dodao je Džentri.
Stodemajer, koji je u nedelju postigao 42 poena, u četvrtom meču dao je "samo" 21, ali smatra da je Lejkersima i bio cilj da ga zaustave.

"Koncentracija im je bila na meni, plan je bio da ne šutiram mnogo", rekao je Stodemajer.

Stiv Neš, koji je igrao sa slomljenim nosem, postigao je 15 poena, uz osam asistencija i dve izgubljene lopte.

U timu gostiju, tipično je "kidao" Kobi Brajant, koji je postigao 38 poena (šut 15-22), ali i deset asistencija. Gasol je ubacio 15 koševa, uz pet skokova i četiri blokade. Endru Bajnam je dodao 12 poena (šut 6-9), dok je Lamar Odom zabeležio 15 poena, iako je bio rezerva.



Strateg Lejkersa Fil Džekson i dalje ne ume da objasni u čemu je njegov tim pogrešio u protekla dva meča.

"Šutirali smo 49 procenata, zar ne? To je dosta dobro, sa našim napadom nema nikakvih problema i ne mislim da nam njihova zonska odbrana teško pada... Ali mi se čini da odbrana nije najbolje odradila svoj posao, moraćemo da menjamo pristup u nastavku", rekao je Džekson.

Brajant, koji je u poslednjoj četvrtini šutirao samo četiri puta, ima objašnjenje za neuspeh.

"Nismo izgubili meč zbog organizacije napada. Izgubili smo jer nam je odbrana bila očajna", kratak je bio Brajant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: