Obama zove Džejmsa da dođe u Bulse

Ako LeBron Džejms nije siguran da može do titule u Klivlendu, američki predsednik Barak Obama mu savetuje da do prstena stigne sa Čikago Bulsima.

Izvor: IK

Ponedeljak, 24.05.2010.

09:44

Default images

Prvi čovek Bele kuće govorio je o košarkaškim temama u intervjuu koji je vodio poznati komentator Marv Albert (svojevremeno optužen za seksualno uznemiravanje), a koji je održan na košarkaškom terenu upravo u Beloj kući.

„Znate, kao što sam ranije govorio, ne želim da se mešam. Ali reći ću ovo: Derik Rouz i Džoakim Noa su sjajan osnov za Bulse. Zato vidim da bi se LeBron sjajno uklopio u ekipu“, rekao je Obama.

Džejms ovog leta postaje slobodan agent i njegova odluka, da li ostaje u Klivelndu ili ide u drugu sredinu, je glavna tema u NBA svetu. Iako nikada nije javno rekao da želi da ode iz rodnog Ohaja, spekulacije da bi mogao da napusti Kavse pojačane su posle poraza od Boston Seltiksa u polufinalu Istočne konferencije.

„Mislim da je najvažnija stvar za LeBrona da pronađe strukturu gde će imati trenera koga će ceniti i raditi naporno sa saigračima o kojima brine. Ako je to u Klivlendu, onda neka ostane u Klivlendu. Ako misli da do titule ne može da dođe sa Kavsima, onda nek sreću pronađe u nekoj drugoj sredini“, savetuje Obama.

Američki predsednik je uporedio situaciju sa Džejmsom sa vremenom Bulsa dok Majkl Džordan nije stekao samopouzdanje sa Filom Džeksonom, Skotijem Pipenom i ostalim saigračima. Kada se to desilo Bulsi su osvojili šest NBA titula.

„To se nije desilo, sve dok se nije stvorila prava sredina. Isto je i sa Kobijem Brajantom. Mislim da je prvo imao sjajnu saradnju sa Šekom, sada je tu Pau. On ima tim oko sebe, a LeBron još uvek to nije oseti. To je ono što mora da pronađe“, zaključio je Obama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: