Sansi smanjili na 2-1

U noći između nedelje i ponedeljka odigran je treći meč finala Zapadne konferencije NBA, u kome su Sansi na domaćem terenu slavili protiv Lejkersa 118:109.

Izvor: AY

Ponedeljak, 24.05.2010.

08:51

Default images

Igrač meča bio je Amare Stodemajer sa 42 poena i 11 skokova, dok je Kobi Brajant sedmi put u poslednjih osam mečeva plej-ofa ubacio više od 30 poena (36 poena, 11 skokova, devet asistencija). Za prvu pobedu Sansa u seriji zaslužan je bio i Stiv Neš sa 17 poena i čak 15 asistencija. Četvrti susret igra se u Finiksu u utorak.

U napetom meču Stodemajer je pokazao da ni odbrana Lejkersa nije svemoćna, i kroz 42 poena (šut iz igre 14-22) i 11 uhvaćenih lopti vodio je svoj tim do prvog trijumfa u finalnoj seriji.

Lejkersi su u drugoj četvrtini imali prednost od 45:39 i taman kada je izgledalo da bi treći put u nizu mogli da ubace preko 120 peona, odbrana Sansa je "proradila", trojke Los Anđelesa su prestale, da bi potom domaćini u potpunosti preuzeli kontrolu preko Stodemajera i Lopesa.

"Želeo sam da napadnem njihove najbolje igrače i nateram ih na faulove", rekao je Stodemajer, koji je prva dva meča loše odigrao.

Trener Finiksa Alvin Džentri uspeh svojeg tima pripisuje dobro osmišljenoj zonskoj odbrani, kroz koju su uspeli da zaustave mašinu za poentiranje iz Los Anđelesa.

"Trebalo nam je dosta vremena da otkrijemo kako da ih zaustavimo. Iskreno, na treningu u nedelju smo mislili da nam je ideja čekanja njihove greške užasna, ali smo odlučili da pokušamo i isplatilo nam se. Mi možemo da igramo zonu, samo nisam očekivao da će to biti 80 odsto našeg celokupnog nastupa", rekao je Džentri posle meča.
Stodemajer se slaže da je odbrana bila ključ pobede.

"Uvek je veoma teško igrati zonu protiv "trouglastog" napada, morate biti veoma brzi i stalno aktivni", naglašava zvezda Sansa.

U redovima domaćina istakao se i Stiv Neš uz 17 poena i 15 asistencija (samo jedna izgubljena lopta), kao i Džejson Ričardson sa 19 poena.

U redovima Lejkersa, tipično, istakao se Kobi Brajant sa 36 poena (šut 13-24) i 11 asistencija, dok je Gasol ubacio 23 poena uz devet skokova.

Ipak, Lamar Odom, koji je bio među najboljima u prva dva meča, šutirao je svega 4-14, uz 10 poena i šest skokova, a loš dan imao je i Endru Bajnam, koji je za osam minuta postigao samo dva poena.

Sada je izvesno da će Lejkersi, koji su prethodno postavili lični rekord uz osam uzastopnih plej-of pobeda, morati da prilagode svoju igru Stodemajeru.

"On je fantastičan igrač. Imao je par loših utakmica, ali je bilo očigledno da neće doći u Arizonu i predati se. Znao sam da će se ovo desiti", rekao je Brajant.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: