Dag Kolins na klupi Siksersa

Uprava Filadelfije dogovorila je saradnju sa tv komentatorom Dagom Kolinsom, koji će od naredne sezone sedeti na klupi Siksersa.

Izvor: IK

Petak, 21.05.2010.

10:58

Default images

Ova saradnja trebalo bi da bude ozvaničena u petak, a ugovor će biti potpisan na četiri godine. Predsednik kluba Ed Stefanski razgovarao je sa Kolinsom prvog maja i on je bio glavni izbor čelnih ljudi Filadelfije. U konkurenciji za zamenu Edija Džordana bili su još i nekadašnji trener Dalasa Ejveri Džonson i bivši strateg Toronta Sem Mičel.

Kolins ima skor 332-287, a u karijeri je trenirao Čikago Bulse, Detroit Pistonse i Vašington Vizardse. Bio je prvi pik na draftu 1973. godine i osam sezona nastupao je za Sikserse.

58-godišnji stručnjak imaće vremena da pokuša da podigne franšizu. Od odlaska Lerija Brauna 2003. godine, četvorica trenera nisu uspela da se zadrže na klubi Siksersa više od 82 utakmice.

Džordan nije ispunio očekivanja ove sezone. Posle dva plasmana u plej-of, on je ove uspeo da zabeleži samo 27 pobeda i mesto u draft lutriji. Ovo bi moglo da bude ključno leto za klub, možda i najbitnije od 1996. godine kada su sa prve pozicije na draftu uzeli Alena Ajversona. Siksersi će na draftu imati drugog pika.

Kolins je predvodio mladog Majkla Džordana i Čikago Bulse 1986-89, pa Detroit Pistonse 1995-98 i Džordana je opet trenirao u Vašingtonu 2001-03. Rad u Vizardsima mu je jedini u karijeri kada nije uspeo da dođe do plej-ofa.

Stefanski i ostali članovi uprave Filadelfije takođe su intervjuisali pomoćnog trenera Finiksa Dena Marlija, pomoćnika u Hjustonu Elstona Tarnera, pomoćnika u Portlandu Montija Vilijamsa i nekadašnjeg igrača Detroita Bila Lejmbira.

Kolins je od odlaska iz Vašingtona radio na TNT televiziji kao stručni konsultant. On je kao igrač bio četvorostruki Ol-star i u proseku je u karijeri beležio 18 poena po utakmici. povukao se sa parketa zbog povrede 1981. godine, dve godine pre nego što su Siksersi osvojili titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: