Lejkersi lako do 2:0 protiv Sansa

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su sa 2:0 u finalu plej ofa zapada, pošto su i u drugom meču u svom "Stejpls Centru" lako savladali Finiks 124:112.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

08:45

Default images

Ponovo je odličan meč odigrao tandem Brajant (21 poen i 13 asistencija) i Gasol (29 poena), ali razliku u ovoj seriji prave "rezervisti" i igrači koji nisu u prvom planu. Nakon prve utakmice u kojoj je imao 19 poena i 19 skokova, Odom je u drugom meču imao 11 uhvaćenih lopti uz 17 poena, Ron Artest je ubacio 18.

U ekipi Sansa Džejson Ričardson je ubacio 27 poena, Grent Hil 23, dok je Stiv Neš dodao 15 asistencija.

Međutim, ono što trenutno pravi veliku razliku je "strašan" napad Lejkersa koji je inače, najboljem napadačkom timu lige, u dve utakmice ubacio neverovatnih 252 poena. To je za ekipu koja ide na koš više u ovom trenutku previše:

"Dobro se krećemo, dobro delimo loptu, uopšte igramo jako dobru košarku. Imamo pomoć klupe, jednom rečju - igramo jako,jako dobro u pravom trenutku" izjavio je nakon meča Pau Gasol.

Za razliku od prvog meča kada su Sansi demolirani, sada su pokušavali da udvajaju Gasola. Kada je španski centar primao loptu u reketu, sledio je povratni pas ka Brajantu ili Artestu. Kada je Brajant dobijao loptu, u utakmici broj 2 sledili su prodori i asistencije...Na svaku postavljenu odbranu Sansa, Lejkersi su imali rešenje.

Sansi su u trećoj četvrtini uspeli da nadoknade 14 poena zaostatka i i u poslednju deonicu ušli sa 90:90, ali je Džordan Farmar ubrzo ubacio "trojku", posle koje su Lejkersi serijom od 9:0 uspeli da prelome utakmicu.

Pored Gasola,Brajanta,Odoma, Artesta, dobru rolu imao je i Farmar sa 11 poena, Bajnam je uz 13 poena dodao i 7 skokova. U Finiksu, koji će sada pokušati da uzvrati (serija se seli u Arizonu) jedini dvocifreni uz Džej Riča i Hila, bili su Neš (11 poena) i Dadli (15 poena).

Ljubitelji NBA lige već zadovoljno trljaju ruke...još jedna epizoda velikog serijala Seltiksa i Lejkersa sve je bliža...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: