Seltiksi uz malo muke do 2-0

U noći između utorka i srede Boston Seltiksi su u Orlandu slavili protiv Medžika 95:92 i tako su poveli u finalu Istočne konferencije NBA sa 2-0.

Izvor: AY

Sreda, 19.05.2010.

09:36

Default images

Iako je Dvajt Hauard postigao 30 poena za domaćine, uz osam skokova, zvezde večeri bili su Pol Pirs i Ražon Rondo iz Seltiksa, koji su postigli 28, odnosno 25 poena. Naredna dva meča igraće se u Bostonu u subotu i ponedeljak.

Sve do prošle nedelje, Medžik je proveo 44 dana u NBA ligi bez izgubljenog meča. Sada se situacija drastično promenila, mahom zbog želje Bostona da se, posle izbacivanja Kavalirsa, nađu u novom epskom finalu sa Los Anđeles Lejkersima, drugom u tri godine.

Uz Pola Pirsa (28 poena) i Ražona Ronda (25 poena i osam asistencija), Seltiksi su zabeližili i drugu pobedu na Floridi i poveli sa 2-0 u seriji.

Ključ pobede Bostona bilo je efikasno zaustavljanje napada Orlanda, koji je iz igre postigao svega 39 odsto šuteva.

"Posao smo obavili samo hrabrošću i upornošću. Igrali smo odbranu 48 minuta", rekao je Kevin Garnet, koji je čuvao Rašara Luisa (šest poena).
Ovo je bila peta uzastopna pobeda za Seltikse u plej-ofu i prvi put da je Orlando izgubio dva meča kod kuće za redom još od prošlog juna.

Seltiksi su pre početka četvrte četvrtine imali 11 poena prednosti, ali tada su se domaći probudili i šest minuta pre kraja serijom od 13:4 prišli na 83:85, da bi poenima Kartera, 3:35 minuta pre kraja poveli sa 90:89.
Boston je nakon toga uzvratio preko Garneta i Ronda, a do kraja utakmice u timu Orlanda poenitirao je samo Džamir Nelson, što nije bilo dovoljno za preokret i prvu pobedu Orlanda u finalu Istoka.

"Čitave sezone smo bili odlični u gostima, nije nam važno u kojoj hali igramo. Bili smo u svakakvim okolnostima i više nas ništa ne dotiče, pošto smo se navikli na naprijateljska okruženja", dodao je Pirs.

Dvajt Hauard je bio najbolji šuter meča sa 30 poena za Medžik, dok su Vins Karter i Dž. Dž. Redik ubacili po 16 koševa. Ipak, Medžik je u trećoj četvrtini proveo sedam minuta bez postignutog koša iz igre, što je na kraju prelomilo susret u korist gostiju.

"I ranije smo ih pobeđivali u Bostonu, a sada to moramo da uradimo ponovo. Ove godine su, generalno, bili bolji u gostima nego kod kuće i mi se nadamo da će to i sada biti slučaj", rekao je Luis, koji je za 41 minut postigao svega pet poena.

U igri visokog intenziteta, Seltiksi su pri kraju gotovo ostali bez raspoloživog oružja, pošto su Kendrik Perkins i Pol Pirs morali da napuste teren usled velikog broja faulova. Boston je u toku meča napravio 29 ličnih grešaka, naspram 25 za Orlando.



"Što se intenziteta tiče, bio je to veoma napet meč. Oni su nas napadali na sve načine i čini mi se da smo dobro izdržali nalete", rekao je trener Seltiksa Dok Rivers.

I trener Orlanda Sten Van Gandi slaže se da je pobednika odlučila defanziva.

"Naš izbor šuteva je bio očajan, nismo igrali dovoljno pametno i ofanziva nam nije uspela", dodao je Van Gandi posle meča.

Ipak, Dvajt Hauard veruje da njegov tim i dalje ima šanse.

"Serija nije zavrpena. Neću da verujem da jeste i neću dozvoliti ni mojim saigračima da veruju u to. Borićemo se do samog kraja", rekao je Hauard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: