Sjajni Kobi i Lejkersi lako do 1-0

U ponedeljak je odigran prvi meč finala plej-ofa Zapadne konferencije NBA, u kome su Lejkersi u Stejpls Centru savladali Finiks Sanse 127:108.

Izvor: AY

Utorak, 18.05.2010.

09:58

Default images

U meču u kome su "Jezeraši" dominirali, najbolji je bio Kobi Brajant, sa 40 poena i po pet skokova i asistencija. Pored njega, briljantan je bio Lamar Odom sa 19 poena i čak 19 skokova, dok je Pau Gasol ubacio 21 poen, uz četiri skoka i pet asistencija. U timu gostiju istakao se Amare Stodemajer sa 23 poena, kao i Stiv Neš, sa 13 poena i isto toliko asistencija.

Posle sjajnog izdanja Brajanta, sve sumnje oko njegove povrede kolena su otklonjene, dok je i sâm trener Fil Džekson začuđen lakoćom kojom je njegov tim poveo u finalu.

"Ovo je i za nas bilo iznenađenje. Možda smo na vrhuncu forme", rekao je Džekson posle meča.

Iako su ga čitave sezone mučile povrede i uprkos tome što nije trenirao nedelju dana, Brajantu je ovo možda i najbolje plej-of izdanje u karijeri. Četvorostruki osvajač šampionskog prstena je na meču postigao 40 poena, od toga 21 u naletu u trećoj četvrtini (šut 13 od 23 iz igre i 11 od 12 iz slobodnih bacanja).

Ovo je ujedno prvi put u 14 sezona da je Brajant postigao 30 ili više poena u šest uzastopnih mečeva u završnici sezone, dok je ubacio i 52,2 procenta svih šuteva iz igre.

"To je zato što sam omatorio. Sada osećam kao da igram punom snagom, bolje balansiram šuteve i ne promašujem više", rekao je Brajant kroz smeh.

Odom je predstavljao veliko pojačanje sa klupe, uz 19 poena i isto toliko skokova, što je njegov najbolji učinak na nekom plej-of meču.

"Nisam želeo da čekam ni na šta, pokušavao sam samo da napadam", kazao je Odom, čiji je prosek poena u plej-ofu pre ponedeljka iznosio 8,5.

Amare Stodemajer bio je najbolji u timu gostiju uz 23 poena, ali je pritom zabeležio svega tri skoka. Stiv Neš je meč završio uz 13 poena i isto toliko asistencija. U timu Sansa istakao se i Robin Lopes, koji je posle šest nedelja pauze zbog povrede leđa meč završio sa učinkom od 14 poena (šut iz igre 6 od 7) za 24 minuta.

"Dobro se pokazao sinoć i nadam se da će igrati bolje kako finale bude odmicalo", rekao je trener Finiksa Alvin Džentri.
Beta
Sansi, koji su bili među prva tri tima tima u šutiranju "trojki" u plej-ofu, protiv Lejkersazabeležili su slab učinak od samo 5 od 22 sa linije za tri poena. Na meču se bolje pokazala i klupa Lejkersa, pošto su rezerve domaćina postigle 44 poena, naspram 35 koševa Sansa.

"Da budem iskren, večeras su se baš ispromašivali, a mi ćemo ipak morati mnogo bolje da igramo u predstojećim mečevima", dodao je Brajant.

U jednom trenutku domaćin je imao prednost od čak 28 poena (117-89), dok su svi igrači jednako učestvovali u sjajnoj seriji u poslednjoj četvrtini. Pau Gasol je šutirao 10 od 13 iz igre, dok je i Ron Artest ubacio 14 poena. Finiks nije imao odgovor na napade Lejkersa.

"Da se razumemo, mi nemamo mnogo mesta za greške. Oni su mnogo veći tim od nas, tako da moramo da se dodatno trudimo na svim poljima. Naši starteri večeras nisu bili dobri, a nisu dobro igrali ni oni koji su ušli sa klupe. Jednostavno moramo da igramo mnogo bolje", rekao je Stiv Neš.

Kada je u pitanju zaustavljanje Brajanta, misli Finiksa preneo je Grant Hil.

"Kobi je najbolji igrač u NBA-u. Ne znam šta smo mi to tačno učinili loše ili dobro večeras", zaključio je Hil.

Ovo je bila sedma uzastopna pobeda Lejkersa u plej-ofu, dok se drugi meč igra u sredu, takođe u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: