Džordan postao vlasnik Bobketsa

Možda i najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan postigao je sporazum o kupovini kontrolnog paketa NBA ligaša Šarlot Bobketsa.

Izvor: B92

Subota, 27.02.2010.

11:57

Default images

Džordan će tako preuzeti kontrolu nad ekipom iz države u kojoj je studirao i koja od svog osnivanja 2004. godine nije uspela da ostvari pozitivan učinak u sezoni. Predstavnik za medije vlasnika tima Boba Džonsona rekao je da je Džordan u petak kasno uveče uspeo da okupi vlasničku grupu i kupi tim čiji je suvlasnik od 2006. godine. Džordan je do sada bio zadužen za košarkaške poslove.

Džordanova grupa, "Em-Džej basketbol holdings" (MJ Basketball Holdings), nije do sada saopštila detalje ugovora.

Nekadašnji funkcioner Hjustona Džordž Postolos takođe je želeo da kupi Šarlot.

Komesar NBA lige Dejvid Stern rekao je tokom Ol-star vikenda da je dogovor o kupovini blizu, ali da vlasnici lige moraju prvo da odobre kupovinu.

Džonson je platio 300 miliona dolara za novi klub, koji je počeo takmičenje u sezoni 2004/05, ali je od tada gubio desetine miliona dolara po sezoni, jer nije uspeo da pronađe sponzore i privuče navijače.

Džonson je angažovao Džordana da bude manji ulagač i dao mu je konačnu odgovornost kada je u pitanju košarka. Džordan, međutim, nije zvanično zaposlen u klubu i retko prisustvuje treninzima ili utakmicama, a nije posebno angažovan ni u marketingu kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: