Štern: NBA u 2010. gubi 400 miliona

Komesar američke NBA lige Dejvid Štern objavio je da će najjača košarkaška liga na svetu ove godine imati projektovani gubitak od 400 miliona dolara.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2010.

16:30

Default images

Nakon Ol star vikenda i velikog spektakla u Dalasu, čelnici NBA lige saopštili su da će zbog nesigurne ekonomije i visokih plata igrača ta liga imati projektovani gubitak 400 miliona dolara. Štern je dodao da kolektivni ugovor između NBA i Udruženja igrača predviđa da 57 odsto svih prihoda tog takmičenja ide samim košarkašima.

Komesar NBA lige je priznao i da su preliminarni razgovori oko novog ugovora pokazali ogroman stepen neslaganja oko ključnog pitanja: da li će se plate igrača smanjivati. Dve strane za sada nisu spremne da prave ustupke i imaju prostora da pronađu kompromis do 1. jula 2011. godine kada ističe važeći ugovor. Ukoliko do tada ne bude pronađeno rešenje NBA liga će se suočiti sa novim štrajkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: