Miličić: 'Želeo sam novi početak'

Srpski košarkaš Darko Miličić trebalo bi da u noći nedelja na ponedeljak debituje u dresu Minesota Timbervulvsa.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

23:29

Default images

Miličić je u Mineapolis došao prošle nedelje iz Njujork Niksa za koje je poslednji put igrao 13. novembra, pre više od tri meseca. Svoj debi u dresu 'vukova' trebalo bi da ima sa Oklahomom u kada bi direktan rival mogao da mu bude kapiter reprezentacije Nenad Krstić.

Ove sezone 24-godišnji Miličić je igrao samo osam utakmica, pa je tražio dozvolu da napusti NBA ligu i vrati se u Evropu. Prelazak u Minesotu nije ga naterao da se predomisli po pitanju povratka u Evropu koju je napustio kada ga je Detroit izabrao kao drugog pika na draftu.

"Želim novi početak u Evropi. Želeo sam da se dobro pripremim za to i fizički i psihički. Ali, Minesota me je želela ovde i pokušaću da to iskoristim najbolje što mogu", kazao je Miličić, koji je na draftu bio bolje plasiran od sadašnjih zvezda NBA lige poput Dvejna Vejda, Karmela Entonija i Krisa Boša.

Predviđanja se, ipak, nisu obistinila.

"Imao sam mnogo lošeg iskustva u ovoj ligi", ocenio je Miličić, ali je trener Minesote Kurt Rejmbis pokušao da ga oraspoloži.

"Darko je pred sebe postavio visoke standarde. On očekuje da uvek igra dobro, ne loše", kazao je šef stručnog tima sa najmanje pobeda u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Rejmbis je istakao i da se već na prvom trenintu videlo da Miličih "ima mozak za košarku" i razume ciljeve ekipe.

"Odlično će se uklopiti. On može da pogađa trojke, da igra leđima okrenut košu", nahvalio je trener Miličića, koji je priznao da se raduje povratku na teren, ali sa dozom opreza.

"Videćemo kako ću se osećati na terenu. Ne želim da igram, ako se osećam odvratno. Ne želim da tim pati zbog mene", naglasio je Miličić.

Iako je Minesota najlošiji tim na zapadu, Miličić će imati žestoku konkurenciju u reketu pored pre zvezde tima Ala Džefersona (15. pik 2004.) i Kevina Lava (peti pik 2008.). Međutim, veliku pomoć će sigurno imati u zemljaku Saši Pavloviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: