Ti-Mek stigao u Njujork

Niksi su doveli Trejsija MekGrejdija minut pred istek roka za trejdove u NBA.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2010.

09:57

Default images

Njujork je doveo nekada najboljeg strelca lige u razmeni u kojoj su učestvovali Hjuston Roketsi i Sakramento Kingsi. Ovakav posao, Niksima daje mogućnost da ovog leta mogu da potpišu dvojicu slobodnih agenata na maksimalnu platu.

Među slobodnim agentima prvo ime svakako je LeBron Džejms, ali se u isto vreme i Kavalirsi nadaju da će uspeti da zadrže trenutno najdominantnijeg igrača lige.

Pre roka Čikago, Vašington i Sakramento, kao i Los Anđeles Klipersi uspeli da očiste dovoljno prostora da potpišu maksimalni ugovor sa nekim od brojnih slobodnih agenata ovog leta.

Ipak Kavsi su dali novi razlog Džejmsu da ostane. Doveli su Entuana Džejmisona iz Vašingtona, pa je tako lider Istočne konferencije još jači pred plej-of.

“Želimo da napravimo ekipu u kojoj svi žele da igraju. To je ekipa koja donosi uspeh i sve čini na najvišem nivou. LeBron je veoma bitan igrač za Ohajo, za Klivlend i za Kavalirse. Sve je u pobedama. Entuan može da nam pomogne da pobeđujemo više. Veoma smo uzbuđeni u očekivanju budućnosti”, rekao je generalni menadžer Deni Feri.

Niksi mogu da dovedu Džejmsa i verovatno još nekog iz klase koja uključuje Dvejna Vejda i Krisa Boša. Uključivši Džereda Džefrisa u dil za MekGrejdija, čiji ugovor vredan 22.5 miliona dolara ističe na kraju sezone, Niksi su otvorili čak 32 miliona dolara u seleri kepu. To znači da bi slobodni agenti u prvoj godini maksimalnog ugovora mogli da dobiju po 16.5 miliona dolara.

“Mislim da nam ovo daje fleksibilnost. Mnogo fleksibilnosti u različitim pravcima. Znam da su svi fokusirani na individualne igrače, ali mi nismo. Mi želimo da sastavimo najbolji mogući tim. Za to je potrebna fleksibilnost i sada imamo prostora da vidimo šta želimo”, kaže predsednik Niksa Doni Volš.

Za to vreme Niksi se nadaju da će im MekGrejdi doneti plasman u plej-of ove sezone. On je posle operacije kolena odigrao samo šest mečeva, ali je ubeđen da je u njemu preostalo još mnogo snage.

“Jedva čekam da se vratim na teren i nastavim da radim ono što volim. Uzbuđen sam zbog dolaska u Njujork i činjenice da ću nositi dres Niksa. Znam da ću doprineti razvoju organizacije. San je igrati za Nikse i igrati u Gardenu”, objavio je MegGrejdi na svom sajtu.

Da bi doveli MegGrejdija Niksi su poslali Džefriza i rukija Džordana Hila u Hjuston sa pikovima u naredna dva drafta. Roketsi su dobili Kevina Martina i Hiltona Armstronga iz Sakramenta, dok je među Kingse stigao Leri Hjuz iz Njujorka i Karl Lendri i Džoi Dorsi iz Hjustona. Novi član Njujorka postao je Serhio Rodriges.

Njujork je takođe poslao Nejta Robinsona i Markusa Lendrija u Boston u zamenu za Edija Hausa, Džeja Ara Gidensa i Bila Vokera.

„Mislim da ne bi pravili trejd da ne mislimo da će nam doneti nešto dobro. On donosi brzinu, odlično kontroliše loptu. To će nam donositi svako veče. Takođe veoma je aktivan i u odbrani“, rekao je trener Seltiksa Dok Rivers o Robinsonu.

I Bulsi su bili zaposleni poslednjeg dana. Oni su poslali Tajrusa Tomasa u Šarlot u zamenu za Flipa Marija i Ejsija Erla. Čikago je takođe dobio Hakima Vorika i Džoija Aleksandera iz Milvokija za Džona Salmonsa.

I Vizardsi i Klipersi su pravili prostor za seleri kep, pošto je u razmeni tri kluba Džejmison prešao u Kavalirse. Oni uz Nikse, Nju Džersi, Majami i Čikago imaju najviše slobodnog novca.

U ostalim razmenama u četvrtak Juta je trejdovala Ronija Bruera u Memfis za pikove. Milvoki je poslao Džodija Miksa i Fransiska Elsona u Filadelfiju za Rojala Ajvija i Primoža Brezeca. Sakramento je dobio Dominika MekGvajera iz Vašingtona, dok su Bobketsi doveli Tija Retlifa iz San Antonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: