Nova pobeda Oklahome,Kavsi u seriji

U utorak uveče u NBA ligi je odigrano čak 11 utakmica, ali su na terenu od srpskih igrača bili samo Krstić, u pobedi Oklahome i Pavlović, u porazu Minesote.

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2010.

08:56

Default images

Centar srpske reprezentacije je u pobedi nad Portlandom u Oregonu 89:77, za 19 minuta ima slab učinak, 4 poena i 3 skoka. "Mašina" za koševe iz Oklahoma Sitija, Kevin Durent je po običaju bio najefikasniji, ubacio je 33 poena.

Pavlović je u ekipi Kurta Rembisa, nekadašnjeg centra Lejkersa, koji je ostao upamćen i po karakterističnim "klasičnim" naočarima sa kojima je igrao, dobio 7 minuta, ali se nije upisao u listu strelaca. Timbervulvsi su poraženi ubedljivo 119:97 od ekipe Filadelfije.

Klivlend nastavlja sa ubedljivim igrama,iako pobeda nad najgorom ekipom u ligi nije rezultatski bila takva: 104:97. Džejms je uz 32 poena imao i 11 asistencija, dok je kod Netsa, Lopez sa 23 ponovo bio usamljen.

Klivlend je u velikoj seriji, ovo je bila 12.uzastopna pobeda u ligi, Kavsi su dobili 10 poslednjih mečeva u Klivlendu, 21 od 22 utakmice,a Džejms je po peti put u sezoni proglašen igračem nedelje. Klivlend Kavalirsi trenutno ima najbolji skor u ligi 42-12.

Sva ta priznanja biće na velikom testu u četvrtak, u poslednjoj utakmici pred All Star vikend sa Orlandom.

Majami, koji je prema pisanju američkih medija ozbiljno "zagrizao" u nameri da angažuje Amare Stodemajera, bio je ubedljiv protiv Hjustona 99:66, međutim to nije najubedljivija pobeda večeri. Još ubedljiviji, i to u duelu sa još težim protivnikom bili su Denver Nagetsi, koji su razbili Dalas sa 127:91!
Beta
Podvig Nagetsa (iako se loše večeri događaju svim ekipama u ligi) je još veći, pošto nije nastupao Kenjon Martin zbog problema sa levim kolenom. Ipak, u ekipu se vratio Karmelo Entoni, koji je propustio 8 mečeva zbog teške distorzije. Nije morao mnogo da se napreže, jer su posao obavili Nene sa 21 poenom, iskusni BIlaps je dodao 16, retko korišćeni Johan Petro je kao zamena za K-Marta ubacio 13 poena.

Dirko Novicki je predvodio Dalas sa 17 poena, ali je porazu Mevsa "kumovao" i raspored, jer su nakon pobede u Ouklendu, prethodne večeri, stigli u Denver na dan utakmice...

Dva najuzbudljivija meča viđena su u u Njujorku, gde su Kingsi posle produžetka pobedili NIkse 118:114 i Šarlotu. Publika u "Medisonu" videla je na delu Tajrike Evansa koji je bio najzaslužniji za veliki povratak Kingsa u poslednjoj deonici. Njujork je vodio sa 15 poena prednosti, ali je Evans uhvatio priključak za svoj tim sa 12 poena u poslednjih 7 minuta. U produžetku, sve je u svoje ruke preuzeo Kevin Martin sa 9 poena.

Omri Kaspi, dočekan je u "Medisonu" kao velika zvezda, jer ne treba zaboraviti da u Njujorku, i na istočnoj obali živi brojna jevrejska populacija. Kaspi nije razočarao, meč je završio sa 18 poena.

Druga uzbudljiva utakmica viđena je u Šarlotu, gde su Bobketsi savladali Vašington 94:92. Pobedonosni pogodak za domaći tim postigao je Rajmond Felton, dve sekunde pre kraja, i to samo jedan dan nakon što je nosio ortopedsku "čizmu" zbog povrede članka.

Kompletni rezultati:
Klivlend - Nju Džersi 104:97
Indijana - Čikago 101:109
Filadelfija - Minesota 119:97
Šarlot - Vašington 94:92
Majami - Hjuston 99:66
Njujork - Sakramento 114:118
Milvoki - Detroit 81:93
Memfis - Atlanta 94:108
LA Klipers - Juta 99:109

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: