Stojaković:"Srbija opet ide na vrh"

Srpski košarkaš Predrag Stojaković rekao je za „Glas Amerike“ da očekuje povratak reprezentacije u svetski vrh.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2010.

20:57

Default images

On je poručio da nije realno da ponovo zaigra u dresu sa državnim grbom, s obzirom da mu je karijera na zalasku, ali je dodao da ne brine za budućnost srpske košarke, jer je uvek bilo mnogo talentovanih igrača.

„Nedavno sam razgovarao sa kapitenom reprezentacije Nenadom Krstićem i preneo mu da mlade igrače, koje sa klupe predvodi selektor Dušan Ivković, treba maksimalno podržati kako bi u budućnosti napravili velike uspehe", rekao je Stojaković.

Stojaković je dugi niz godina najbolji srpski košarkaš u najkvalitetnijoj svetskoj ligi, a i pored brojnih povreda u poslednjih nekoliko sezona pruža partije na visokom nivou.

"Nju Orlins je izuzetno loše počeo sezonu. U tom periodu ja nisam bio starter u ekipi. Sada igramo veoma dobro, ali prvi put u karijeri mi se dešava da ne mogu sa sigurnošću da predvidim kakvi su realni dometi ekipe u kojoj igram", naveo je Stojaković.

Prema njegovim rečima, zapadna konferencija je dosta kvalitetniji deo NBA, a konačni plasman u njoj odlučivaće nijanse.

"Kada pogledate tabelu,videćete da je razlika izmedju treće i desete pozicije na zapadu samo dve do tri pobede. Neka dobra ili loša mini-serija od par pobeda, odnosno poraza, odlučiće sve", naglasio je Stojaković, koji ove sezone ima drugačiju ulogu u timu.

Iskusni as tvrdi da mu je poptuno jasno da je prošlo vreme kada je u klubu bio prva ili druga opcija i napadu i dodaje da se bez problema adaptirao na novo mesto u hijerarhiji.

"Mislim da je to normalna stvar i da svaki sportista treba da shvati kada je prošao zenit karijere. Mene je povreda od pre tri i po godine i nedovoljan oporavak od nje dosta omeo da uradim još više. U početku mi je bilo teško da prihvatim da nikada neću biti onaj stari, ali sada sam se već privikao", izjavio je Stojaković.

Povodom komentara o njegovij plati, koja je najveće od svih igrača Nju Orleansa, Stojaković je istakao da ga te priče, koje se potenciraju u doba svetske ekonomske krize, ne pogadjaju.

"Mislim da bi ti ljudi isto pričali i pre deset godina, kada je ekonomska situacija bila daleko bolja. Mi smo profesionalci i takvi ugovori sigurno ne bi nikada bili potpisani da ne vredimo toliko", poručio je Stojaković, uz napomenu da još ne zna šta će uraditi kada mu 2011. godine istekne ugovor sa klubom iz Lujzijane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: