Adelman poslao T-Meka kući

Trejsi Mekgrejdi napustio je tim Hjuston Roketsa i vratio se kući iz Njujorka pošto mu je trener Rik Adelman potvrdio da neće dobiti veću minutažu na parketu.

Izvor: B92

Nedelja, 27.12.2009.

22:10

Default images

Otkako se vratio na teren posle operacije kolena, T-Mek je na svakoj od šest odigranih utakmica provodio između 7-8 minuta. „Ja sam igrač, ne donosim ove odluke. Radim ono što traže od mene. Neću da se raspravljam ili svađam, nego ću da čekam. Jednostavno sam mislio da je vreme da igram više“, izjavio je Mekgrejdi.

Mekgrejdi je sa 23,2 miliona dolara je najplaćeniji igrač u ligi. Ovo mu je poslednja godina ugovora, a nekoliko timova je zainteresovano da ga dovede u svoje redove. Generalni menadžer tima Deril Mori istakao je da manja minutaža Mekgrejdija nema veze sa eventualnim trejdom, da je to lična odluka trenera.

"Ne krivim nijednog igrača koji traži da igra više. Međutim, to su samo njegove želje. U ovom trenutku ne vidim kako bih mogao da mu izađem u susret“, izjavio je Adelman.

Ove je šesta sezona T-Meka u Hjustonu koji ove sezone predstavlja veliko iznenađenje s obzirom da beleži odlične rezultate bez dva glavna igrača, Jao Minga i povratnika na teren Mekgrejdija.

Međutim, otkako se vratio na teren T-Mek je samo jednom odigrao na svom nivou, kada je ubacio deset poena Klipersima prošle nedelje.

„Znate da je bio veliki igrač i da možete organizovati napad na njemu tako da svi ostali igrači imaju od toga koristi. Međutim, kada posle operacije i rehabilitacije ne može tako da igra onda ne možemo da ga forsiramo. Zbog toga se ovo dešava. Pokušavamo da nastavimo u istom ritmu i da uključimo njega, ali ne možemo da prebacimo sav teret na Mekgrejdija i to je problem. Moramo da igramo na određeni način, i on mora to da shvati. Znali smo da neće biti lako“, rekao je Adelman.

Trejsi Mekgrejdi kada je bio zdrav i u formi:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: