Majamiju derbi Floride, bez naših

U noći izmedju četvrtka i petka, na programu su bila tri meča NBA lige.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

08:47

Default images

Vidjeni su “lokalni” derbi Floride, jedna možda i očekivana pobeda Bulsa, i najneizvensniji meč večeri, u kome je Portland pobedio Finiks 105:102.Majami (13-11) je bio iznenađujuće ubedljiv protiv Orlanda (20-7), koji je u ovu sezonu ušao kao tim sa Floride čije “akcije” bolje stoje od Majamija, što se tiče šansi za titulu.

Ipak, Dvejn Vejd je i u ovom meču pokazao da je veliki igrač. Ubacio je 25 poena uz 7 asistencija, ali je imao podršku, ono što traži od Peta Rajlija i vlasnika kluba da mu obezbede kako bi ostao u Majamiju i nakon 1.jula 2010.godine kada osim njega na tržištre izlaze LBJ, Kris Boš...Bizli je dodao 22 poena, Kventin Ričardson i Rajt po 11, a Majami je već posle prve deonice imao velikih 33:18.

U ekipi Orlanda, Dvajt Hauard je uz 17 poena imao i 14 skokova.

Čikago je pobedio Njujork 98:89 u utakmici u kojoj je samo 15 igrača “videlo” parket. D Antoni je ponovo “rotirao” samo 8 igrača, što mu postaje specijalnost za ovu “tranzicionu” sezonu (Galinari i Duon po 18 poena), ali ga je nadmašio Vini Del Negro koji je u utakmici koristio samo 7 igrača?
beta
Od tog broja Bred Miler nije ubacio ni poen, najefikasniji je bio Deng sa 24,a Salmons 20. Darka Miličića nije bilo u igri u utakmici u kojoj su Niksi poveli 34:23 a zatim dozvolili Bulsima da poslednjom deonicom (29-17) dobiju deveti meč ove sezone, uz 15 poraza. Niksi su na 8-17.

Konačno, najuzbudljiviji meč odigran je u Oregonu. Tim koji je možda bio i pritajeni kandidat za finale Zapada, ponovo je demoliran povredama, ali je protiv Finiksa dobio neočekivanu pomoć u vidu Džareda Bejlisa koji je ubacio rekord karijere – 29 poena, uključujući i tri penala u poslednjih 9 sekundi, koji su rešili pitanje pobednika.

Brendon Roj je dodao 27 poena i 8 skokova za Blejzerse, dok su Sanse predvodili Stodemajer sa 27 i iskusni Grent Hils sa 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: