Dejvis produžio ugovor sa Bostonom

Glen 'Big Baby' Dejvis produžio je ugovor sa Boston Seltiksima na dve godine. Krilni centar će zaraditi šest miliona dolara.

Izvor: B92, ESPN

Ponedeljak, 10.08.2009.

23:16

Default images

Seltiksi su Dejvisu ponudili trogodišnji ugovor ali je on to odbio izabravši opciju da na leto 2011. postane neograničeni agent. Očekivalo se da će Dejvis ovog leta dobiti mnogo veću ponudu pošto je sjajno odigrao drugi deo prošle sezone posle povrede Kevina Garneta. Ipak, njegov status ograničenog agenta i finansijska kriza u NBA ligi su limitirali njegov izbor.

Seltiksi su u ponedeljak potpisali i slobodnog agenta Šeldena Vilijamsa koji će pojačati centarsku liniju koja je bila znatno oslabljena tokom plej-ofa. Dejvis, koji ima 23 i Vilijams koji puni 26 godina, predstavljaće mlade snage prošlogodišnjeg šampiona.

„Imamo mnogo veterana, a sada imamo i dosta mladih igrača. Mislim da nam ne trebaju ponovo iskusni igrači“, izjavio je generalni menadžer Seltiksa Deni Eindž.

Jedan od najboljih igrača Seltiksa koji je među najzaslužnijima za prsten osvojen 2008. godine, Kevin Garnet, propustio je zbog povrede drugi deo prošle sezone i kompletan plej-of.
Dejvis, Skalabrini i Garnet (u sredini)
Njegove zamene bili su Lion Pou, koji se takođe teško povredio (koleno), i Brajan Skalabrini koji je nekoliko puta morao da pauzira. Seltiksi su eliminisani u polufinalu konferencije od Orlando Medžika.

Dejvis je dobio šansu u startnoj petorci, a za prosečno 36 minuta na parketu beležio je 15,8 poena po meču. Na početku je njegov prosek iznosio 21 minut i sedam poena.

„Glen je u drugom delu sezone, kada je dobijao šansu, igrao fantastično. On želi da igtra i, kao i svaki mladi košarkaš, da ima značajnu ulogu u timu“, rekao je Eindž.

Najzvučnije pojačanje Seltiksa ovog leta svakako je Rašid Valas, veteran koji je došao iz Detroit Pistonsa i potpisao trogodišnji ugovor. On će uz Garneta i Perkinsa verovatno biti starter, dok će Dejvis i Vilijams šansu tražiti sa klupe.

„Imamo nekoliko momaka koje su stigle godine. Mislim da je bitno da našu veliku trojku (Garnet, Pirs i Alen) i Rašida okružimo mladim igračima. Mislim da smo dobili jednu od najboljih startnih linija u ligi. Tu imamo šest sjajnih košarkaša u ovom trenutku. Sezona je duga pa će nam trebati svi mogući igrači koje možemo dobiti“, izjavio je Eindž.

Dejvis je izjavio da je tokom postsezone dosta naučio o poslovnoj strani košarke, posebno kako na mlade igrače utiče limitiran izbor.

„Osećam da sam mnogo sazreo tokom leta, posebno u smislu profesionalizma. Sjajno je biti deo organizacije Boston Seltiksa“, izjavio je Dejvis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: