Karter u Orlandu, Hido odlazi

Bek Vins Karter prešao je u Orlando u trejdu između Medžika i Nju Džersi Netsa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 26.06.2009.

17:57

Default images

U zamenu za veterana sa kojim je došao i Rajan Anderson, u Netse su prešli Rafer Alston, Toni Bati i Kortin Li. Dolazak osmostrukog učesnika Ol-stara u redove NBA finaliste dodatno će pojačati sjajnu bekovsku liniji tima sa Floride kojoj je nedostajao šuter koji može sam da izgradi poziciju za šut sa distance.

„Vins je igrač koji često poentira, pogodovo u završnici meča, a poslednjih 11 sezona jedan je od najboljih strelaca lige. Naš cilj je isti, osvajanje NBA prstena. Zahvalni smo Alstonu, Batiju i Liju na njihovim igrama u timu i želimo im puno sreće u nastavku karijere“, izjavio je generalni menadžer Medžika Otis Smit.

Nekadašnji bek Toronto Reptorsa i Netsa prvo je bio iznenađen vešću o trejdu.

„Svaki igrač se nada šansi kao što je ova, bar jednom da se bori za NBA titulu. Ovo je ostvarenje sna za mene. Sada konačno imam šansu da osvojim prsten“, izjavio je Karter.

On je i u sezoni 2008/2009 bio lider Netsa sa 20,8 poena, 5.1, skokova i 4,7 asistencija u 80 utakmica. Međutim, njegov učinak bio je slabiji nego tokom prethodne četiri godine u Nju Džersiju.



Karter je NBA karijeru počeo 1998. godine kada je kao peti pik prve runde draftovan od strane Golden Stejt Voriorsa. Odmah je prosleđen Toronto Reptorsima gde je proveo sledećih šest sezona. Osam puta je bio učesnik Ol-stara, dva puta član najbolje petorke NBA lige, a 1999. izabran je za rukija sezone. 2000. godine pobedio je na takmičenju u zakucavanju na Ol-star vikendu. Iste godine bio je član reprezentacije SAD koja je na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojila zlatnu medalju.

Ukoliko Medžik uspe da zadrži Hidajeta Turkoglua, svakako će biti glavni favoriti za osvajanje Istočne konferenciji. Turski košarkaš je najavio da će otkupiti poslednju godinu ugovora i postati slobodan agent. Ovaj scenario je vrlo verovatan pošto će dolaskom Kartera Orlando skoro sigurno morati da plati ’porez na luksuz’ zbog prekoračenja ’seleri kepa’, prvi put u istoriji franšize.

Poslednja godina Turkogluovog ugovora vredi 7,3 miliona dolara, a u prethodnoj sezoni prosečno je beležio 16.8 poena, 5.3 skokova i 4.9 asistencije.

Glavni konkurent Orlandu u sledećoj sezoni sigurno će biti Klivlend Kavalirsi koji su pre dva dana potpisali jednog od najdominantnijih košarkaša današnjice, Šekila O’Nila.

Orlando Medžik je sezonu završio porazom u velikom finalu od Los Anđeles Lejkersa sa 4:1 u seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: