Ričard Džeferson u San Antoniju

Dosadašnji koraškaš Milvokija Ričard Džeferson karijeru će nastaviti u San Antoniju.

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2009.

11:20

Default images

Ekipa iz Teksasa će u zamenu za njega u Bakse poslati trojicu veterana, Brusa Bouvena, Kurta Tomasa i Fabrisija Oberta. Džeferson je prošle sezone, njegove jedine u Baksima, postizao u proseku 19,6 poena po meču. Prethodno je 29-godišnji krilni košarkaš sedam sezona nastupao za Nju Džersi.

Milvoki je je posle dobijanja trojice novih igrača Oberta ustupio Detroitu u zamenu za Amira Džonsona.

San Antonio je tako dobio dokazanog košgetera u napadu, Detroit iskusnog, a jeftinog visokog igrača, a Milvoki više prostora u budžetu pošto se oslobodio bogatog ugovora Džefersona, koji je u naredne dve godine trebalo da zaradi 29,2 miliona dolara.

Vašington je u odvojenoj trampi dobio dosadašnjeg beka Minesote Majka Milera, a za uzvrat Vulvsima ustupio pravo na peti izbor na predstojećem draftu, ali i Itana Tomasa, Darijusa Songajilu i Oleksija Pečerova.

Minesota je tako stekla mogućnost da već u prvoj rundi drafta izabere četvoricu talentovanih košarkaša. Petog i šestog na draftu biraće upravu Vulvsi, koji će i u nekim potencijalnim transferima imati čime da trguju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: