Lebron uz zvuk sirene za 1:1

Košarkaši Klivlenda pobedili su kod kuće Orlando sa 96:95 (30:16, 26:28, 19:25, 21:26) i izjednačili na 1:1 u finalu istočne konferencije NBA plej-ofa.

Izvor: B92

Subota, 23.05.2009.

08:52

Default images

Utakmica je rešena u poslednjoj sekundi trojkom Lebrona Džejmsa, koji je u stilu Majkla Džordana, legende NBA lige sa kojim ga mnogi porede, uhvatio loptu sekund pre kraja i pogodio preko ruke Hida Turkoglua sa sedam i po metara za dramatičnu pobedu.

Nekoliko trenutaka pre toga, Turkoglu je na drugoj strani postigao koš za vođstvo Orlanda, 95:93, Kavalirsima je ostala samo jedna sekunda da se izvuku, što je bilo sasvim dovoljno za Džejmsa, koji je meč završio sa 35 poena, 4 skoka i 5 asistencija. Mo Vilijams je imao 19 poena, Delonte Vest i Zidrunas Ilgauskas po 12 (Ilgauskas 15 skokova), dok je Saša Pavlović zabeležio 9 poena i 2 asistencije za 22 minuta u igri.

Na drugoj strani, Rašard Luis je postigao 23 poena, odlični Hido Turkoglu 21, dok je Dvajt Hauard imao 10 poena i 18 skokova.

Košarkaši Orlanda bili su blizu još jedne pobede u gostima, kojom bi stavili Klivlend u tešku situaciju, ali nisu uspeli. Gosti su ponovo nadoknadili veliki zaostatak u prvom poluvremenu, -23, Na odmoru je bilo +12 za Klivlend, da bi se Orlando potpuno vratio u završnici, kada se činilo da im je Turkoglu doneo pobedu, da bi Džejms uzvratio na drugoj strani.



To je bio sjajan šut. Sada se okrećemo trećem meču. Dosta toga moramo da ispravimo”, rekao je Džejms.

Trener Orlanda Sten Van Gandi nije bio zadovoljan odbranom poslednjeg napada Klivlenda.

Ovo boli. Voleo bih kada bi mogli da ponovimo poslednju odbranu. Trebalo je da odigramo drugačije. Dovoljno je teško kada vaš tim izgubi, a naročito kada osećate da ste vi čovek koji je mogao da nešto uradi na bolji način. Trebalo je da pobedimo”, rekao je Van Gandi.

Treći meč je na programu u nedelju na Floridi, gde je Orlando dva puta ove sezone pobedio Klivlend, uključujući i trijumf sa 29 poena razlike početkom aprila. Serija se igra do 4 pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: