Sem Kasel završio igračku karijeru

39-godišnji Sem Kasel, trostruki prvak NBA lige, objavio je povlačenje iz aktivnog igranja košarke posle 15 godina.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

12:23

Default images

Kasel se u četvrtak, posle objave o penzionisanju, odmah pridružio trenerskom timu Vašingtona. „Posle 15 godina igranja u ovoj ligi, postigao sam sve o čemu sam sanjao kao igrač. Sada je vreme da moju ljubav prema ovoj igri prenesem u trenerski posao i iskoristim ono što sam naučio“, rekao je Kasel.

Ovaj tim je veoma talentovan i to je sjajan način za mene da započnem trenersku karijeru“, rekao je Kasel o Vašington Vizardsima, gde se zajedno sa Rendijem Vitmenom, pridružio kao asistent novom treneru ekipe Flipu Saundersu.

Kasel je tokom karijere odigrao 993 utakmice u takmičenju, za osam različitih ekipa, sa prosekom od 15,7 poena i 6,0 asistencija po utakmici. Šampionate je osvajao sa Hjustonom 1994. i 1995, kao i sa Bostonom 2008. godine.

Kasel je karijeru u NBA počeo u Hjustonu 1993. godine gde je došao kao 24. pik u prvoj rundi drafta. Tokom karijere igrao je još za Finiks, Dalas, Nju Džersi, Milvoki, Minesotu, L.A. Kliperse, Boston i Sakramento. Karijeru je završio sa 15.635 poena, 3.221 skokom i 5.939 asistencija.



Svoj jedini nastup na Ol-star utakmici imao je 2004. godine, iste sezone kada je došao do finala Zapadne konferencije sa Minesotom, pod vođstvom Flipa Saundersa.

Uvek sam na Sema gledao kao na trenera na terenu tokom njegove igračke karijere. On automatski ima kredibilitet sa tri titule šampiona NBA i dokazani je pobednik“, rekao je Saunders.

Vitmen i Kasel će zameniti Rendija Ejersa i Fila Habarda, koji su bili asistenti otpuštenom treneru Ediju Džordanu, kao i privremenom treneru Edu Tepskotu. Treći asistent ekipe Ves Anseld Junior takođe će ostati u timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: