Denver napravio brejk u L.A.

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, Denver je u Los Anđelesu savladao domaće Lejkerse sa 106:103.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2009.

09:12

Default images

Nagetsi su time izjednačili na 1:1 u seriji koja se igra do četiri pobede. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Karmelo Entoni sa 34 poena, dok je Kobe Brajant postigao dva poena manje za Lejkerse. Serija se sada seli u Denver i sledeći meč igra se u subotu.

Nagetsi su na sličan način došli do pobede na Lejkersima, kao što je tim iz Los Anđelesa pre dva dana savladao ekipu iz Denvera. Dvadesetčetvorogodišnja dominacija nad Denverom je prekinuta u poslednjih pola minuta utakmice, kada je Kenjon Martin postigao koš iz igre, a Čonsi Bilops ubacio tri od četiri bacanja za pobedu Nagetsa od 106:103 u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Bila je to prva pobeda Denvera u plej-ofu nad Lejkersima još od 1985. godine.

Ovo će biti dugačka serija. Prosto smo morali da dobijemo ovu utakmicu. Imali smo unutrašnji duh. Daleko smo pametnija i mentalno čvršća ekipa u odnosu na prošlogodišnju. Ovo je bila velika pobeda“, rekao je trener Denvera Džordž Karl.

Karmelo Entoni je postigao 34 poena i tako postao prvi košarkaš Denvera od 1976. koji je na pet uzastopnih utakmica u plej-ofu postizao više od 30 poena. Čonsi Bilaps je postigao 27, dok je Kleiza ubacio 16 poena za Nagetse. Brajant je postigao 32 poena i bio je nepogrešiv sa linije bacanja – 10/10. Trevor Ariza je postigao lični plej-of rekord od 20 poena, dok je Pau Gasol bio sjajan sa 17 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: