Netsi bez odgovora, Krstić - Grom!

Nenad Krstić dobija drugu šansu u NBA.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 31.12.2008.

11:46

Default images

Pre dve nedelje, srpski centar je igrao za moskovski Trijumf u ruskoj Superligi, a u utorak je postao novi član Oklahoma siti Tandera. Krstić je bio restriktivni slobodni agent, a Nju Džersi Netsi, tim za koji je nastupao do prošlog leta, imali su sedam dana da odgovore na ponudu Tandera. Odgovor je bio negativan, pa je 24. pik na draftu 2002. godine postigao član najnovijeg NBA tima.

Nekadašnji Supersoniksi iz Sijetla nisu obelodanili detalje iz ugovora, ali se nezvanično saznaje da je cifra 15,8 miliona dolara za tri godine.

"Jedva čekam moju drugu šansu u NBA. Uvek je teško vratiti se u sredini sezone, ali nadam se da ću se brzo privići na uslove i daću sve od sebe da pomognem Tanderu da pobeđuje. Znam da je tim mlad i da imamo blistavu budućnost", rekao je Krstić.

Srpski reprezentativac je u četiri sezone u Netsima u proseku beležio 11,3 poena i 5,7 skokova, ali je pre dve sezone povredio levo koleno. Pre toga, imao je prosek od 16,4 poena i 6,4 skokova. Prethodnog leta Nju Džersi je izašao sa neadekvatnom ponudom, pa je Krstić prešao u Trijumf za koji je u sedam duela imao prosečno 10,4 poena i 5,2 skoka.

Generalni menadžer Oklahoma sitija Sem Presti kaže da je pratio Krstićev napredak i da smatra da će srpski centar biti ključni u razvoju Tandera u narednim sezonama. Tim trenutno ima najgori NBA rekord 3-29.

"Mi uvek želimo da unapredimo naš klub. Neki put morate malo da sačekate sa odlukama. Nije uobičajeno da dovodite igrače tokom sezone, ali mi uzimamo nekog za koga smatramo da će nam odmah pomoći, a da ćemo i u dužem periodu moći da se oslonimo na njega", tvrdi Presti.

Posle regulisanja boravišnih papira, Krstić će biti u mogućnosti da zaigra za Tander sledeće nedelje. Ipak, Presti i trener Skot Bruks kažu da Krstić mora prvo da nauči sistem igre Tandera, da se privikne na nove saigrače i da radi na kondiciji. Bruks nije još uvek naznačio kada će Krstić debitovati. Tander igra četiri od narednih pet mečeva kod kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: