Jarić: "Veća minutaža ili trejd"

Srpski košarkaš Marko Jarić apelovao je na trenera Memfisa Marka Javaronija i rukovodstvo kluba da mu pruži šansu ili da ga prosledi nekom drugom klubu.

Izvor: B92, HoopsWorld

Subota, 27.12.2008.

18:50

Default images

Jarić, koji je letos iz Minesote stigao u redove Grizlija, od početka sezone, njegove šeste u NBA ligi, proveo je tek nešto više od 60 minuta na parketu. "Samo bih voleo da pokažem šta znam, ali do sada nisam dobio šansu. Ipak, želim da ostanem optimista".

"Kada sam pričao sa trenerom rekao mi je da ću imati značajnu ulogu u timu, ali je klub sada odlučio da napravi potpunu rekonstrukciju ekipe. Imamo veoma dobar, talentovan i mlad tim, ali nisam zaslužio da budem u ovoj situaciji", rekao je Jarić za sajt 'HoopsWorld'.

Srpski internacionalac je priznao da je napravio grešku prilikom dolaska u Memfis, kada je od rukovodstva zatražio da ga prosledi nekom drugom, ambicioznijem klubu.

"Rekao sam im da bi želeo da budem u timu koji će odmah biti u poziciji da redovno pobeđuje. Možda je upravo moja mala minutaža njihova reakcija na takav pristup", izjavio je Jarić, drugi najiskusniji igrač u postavi Grizlija i dodao da je optimista kada je u pitanju nastavak karijere u NBA ligi.

"Ne sumnjam da ću dobiti šansu u NBA ligi, ali je pitanje kada i gde. Pristao bih da igram u nekom drugom klubu. Teško je reći da li me ovaj klub poštuje kao igrača. Kada bih prešao negde gde ću igrati redovno sigurno bi se bolje osećao. Ipak, uvek sam govorio da ću dati mom timu sve i dok nosim dres Memfisa daću sve od sebe na terenu".

Nekadašnji as Timsistema, Kindera, Los Anđeles Klipersa i Minesote rekao je da je letos naporno radio tokom priprema za novu sezonu, ali da mu je sada kada ne igra redovno teško da ostane u formi.

"Moram da nastavim sa napornim radom. Teško je ostati u formi kada ne igrate, tako da svakodnevno moram dodatno da radim", rekao je Jarić i priznao da ponekad na trening dolazi i do tri ipo sata pre saigrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: