MekHejl umesto Vitmana

Uprava Minesote Timbervuls otpustila je trenera Rendija Vitmena i na njegovo mesto postavila Kevina MekHejla.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 09.12.2008.

11:12

Default images

Posle očajnog starta od 4-15, "Vukovi" su 50-godišnjem nekadašnjem centru Boston Seltiksa promenili funkciju, pošto je u prethodnih 13 godina radio kao izvršni direktor košarkaških operacija.

MekHejl je najzaslužniji što je ekipa Minesote postala stalni učesnik plej-ofa u prvih deset godina rada, ali su rezultati u prethodne tri sezone izostali. Timbervulvsi su opet postali jedan od najlošijih timova, ali će opet analitičari reći da su razlozi toga, nekoliko neobjašnjivih odluka MekHejla.

"Kevin je sastavio ovaj tim i veruje u igrače koji nose naš dres. Očekujem da će on uspeti da izvuče maksimum iz njih i da će se sjajno snaći u novoj ulozi", rekao je Glen Tejlor, vlasnik Timbervulvsa.

Minesota još uvek nije objavila ko će naslediti MekHejla, ali se nezvanično kao glavni kandidat pojavljuje pomoćnik generalnog menadžera Fred Hojberg.

MekHejl je doneo veliki uspeh Timbervulvsima 1995. godine. Pre njegovog dolaska ekipa nikada nije sezonu završila sa više pobeda nego poraza.

Ipak posle osam uzastopnih plej-of plasmana i igranja finala Zapadne konferencije 2004. godine ekipa je upala u veliku krizu. Od 2005. godine Minesota ima skor 91-174.

"Zaista verujem da imamo talentovanu grupu igrača u svlačionici, koji imaju veliki potencijal. Uveren sam da možemo da krenemo napred i da igramo košarku na koju će naši navijači biti izuzetno ponosni", rekao je MekHejl.

Jedan od prvih poteza MekHejla 1995. godine bilo je dovođenje Flipa Saundersa i biranje srednjoškolca Kevina Garneta sa pete pozicije na draftu. On je takođe doveo Sema Kasela i Latrela Sprivela koji su zajedno sa KG-jem doveli Minesotu u finale Zapada.

Saundersa je nasledio Dvejn Kejsi 2005. i za jednu i po sezonu postigao skor 53-69. Njegov naslednik Rendi Vitman je za dve i po sezone imao samo 38-105. Vitman je četvrti NBA trener koji je ove sezone dobio otkaz. Pre njega saradnju sa klubovima prekinuli su Pi Džej Karlesimo (Oklahoma Siti), Edi Džordan (Vašington) i Sem Mičel (Toronto).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: