Tri petice Miličića

Prethodne noći u NBA šampionatu na programu su bile četiri utakmice, a domaćini su imali polovičan uspeh.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 09.12.2008.

10:06

Default images

Memfis i Majami su pobedili Hjuston, odnosno Šarlot kod kuće, dok su na gostovanjima slavili Golden Stejt i Orlando u Oklahoma Sitiju, odnosno Los Anđelesu protiv Klipersa. Od srpskih igrača na parketu je bio jedino Darko Miličić koji je za 10 minuta na parketu imao tri petice – poena, skokova i faulova.

Memfis – Hjuston 109:97

Rudi Gej je sa klupe postigao 20 poena i predvodio je šestoricu igrača Grizlisa sa dvocifrenim učinkom u pobedi nad liderom Jugozapadne divizije. O Džej Mejo i Hakim Vorik su dodali po 18 poena za Memfis koji je iz igre šutirao 51 odsto, a ovo je bio prvi trijumf Grizlisa protiv neke ekipe iz Jugozapadne divizije.

Luis Skola je na drugoj strani zabeležio 16 poena i 15 skokova. Kod Roketsa zbog povrede nije bilo Trejsija MekGrejdija, Brenta Berija i Rona Artesta. Hjuston nijednom nije bio u vođstvu, ali je u tri navrata u trećoj četvrtini smanjio minus sa poluvremena od 22 poena, na samo dva.

Vorik je postigao osam od 15 poslednjih poena Memfisa u trećoj četvrtini, pa je prednost iznosila 83:75. Gej je prvi put u 21 utakmici ove sezone ušao sa klupe. On je na prethodnoj utakmici protiv Nju Orlinsa zabeležio samo šest poena.

Memfis je na startu poveo sa 10:0 pošto su trojke ubacili Kvinton Ros i Kajl Louri. U prvoj deonici Grizlisi su iz igre šutirali 11-18, a za tri poena 5-5, pa je na kraju prve deonice bilo 32:19.

Majami – Šarlot 100:96

Dvejn Vejd je ubacio 41 poen, a njegov Majami je stigao do četvrte uzastopne pobede. Šon Merion je bio strelac ključnog pogotka u završnici.

Hit je bio u minusu na ulasku u poslednju deonicu od dva poena, ali su poslednjih 12 minuta dobili sa 34:28.

Di Džej Agastin je trojkom doneo prednost Bobketsima 91:90 minut pre kraja, da bi Merion prodorom po osnovnoj liniji vratio Majami u vođstvo koje nije do kraja ispuštao.

Džejson Ričardson je duel završio sa 24 poena, dok je Emeka Okafor dodao 19 poena i 12 skokova. Šarlotu je ovo bio treći vezani poraz.
AP
Los Anđeles Klipers – Orlando 88:95

Dvajt Hauard je ubacio 22 poena u pobedi Medžika nad Klipersima. Hauard je iz igre šutirao 7-16, a dodao je 22 skoka i šest blokada. To mu je bio 17 dabl-dabl ove sezone, a drugi put za redom i treći put ove sezone 23-godišnjak ima 20-20 poene i skokove.

Rašard Luis je dodao 18 poena, a Džamir Nelzon 15 u trećoj pobedi Orlanda za redom i sedmoj u poslednjih osam duela.

Beron Dejvis je postigao 27 poena, a Zek Rendold 21 uz 12 skokova. Klipersi su poslednju četvrtinu počeli sa 2-22 serijom, pa su propustili priliku da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa.

Oklahoma Siti – Golden Stejt 102:112

Džamal Kroford je ubacio 19 poena, pa su Golden Stejt Voriorsi ujednačenim napadom stigli do pobede na strani. Andris Bjendris je duel završio sa 17 poena i 21 skokom, Entoni Morou i Brendan Rajt su ubacili po 15 poena, dok je nesuđeno Partizanovo pojačanje od pre dve godine Kilina Azubuike postigao 14 koševa. Sa klupe Marko Belineli je dodao 13, a Si Džej Votson 10 poena.

Na drgoj strani Kevin Duren je predvodio Tander sa 41 poenom. On je pogodio trojku 32 sekunde pre kraja i tako smanjio razliku na tri poena, ali je Golden Stejt ubacio poslednjih sedam poena na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: