Kraj karijere za Abdur Rahima

Košarkaš Sakramento Kingsa Šarif Abdur Rahim okončaće karijeru u 32. godini zbog povrede kolena.

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2008.

12:53

Default images

Rahim, koji je u NBA proveo 12 godina, propustio je gotovo celu prošlu sezonu, jer je u decembru morao na operaciju desnog kolena. Povreda je samo delimično sanirana, pa je postalo jasno da košarkaš više nikada ne bi mogao da igra na nivou na kojem je bio pre operacije.

"Pomirio sam se s činjenicom da neću moći da se vratim na nivo koji je potreban za NBA. Godinama sam imao probleme sa desnim kolenom i kraj karijere je realnost", izjavio je Abdur Rahim.

Njega su 1996. draftovali Vankuver Grizlisi sa treće pozicije, a najuspešnije dane NBA karijere imao je u Atlanti, sa kojom je rutinski ostvarivao 20+ poena i 10+ skokova po meču.

Posle pet godina u Vankuveru i dve i po u Atlanti nastupao je za Portland, a u Kingse je došao 2005. godine.

U karijeri prosek mu je bio 18,7 poena, 7,5 skokova i 2,5 asistencija. U istoriji NBA on je šesti najmlađi igrač koji je stigao do 10 hiljada postignutih poena. U Sidneju 2000. igrao je na olimpijskim igrama, a dve godine kasnije izabran je u All Star ekipu Istoka.

Iako je imao odličnu statistiku, obično je igrao za slabe ekipe, pa je do plej ofa stigao samo 2006. godine u dresu Kingsa.

Prošle sezone odigrao je samo šest utakmica, a zatim je morao na dve operacije kolena u razmaku od šest meseci.

Sportski direktor Kingsa Džef Pitri najavio je da će Abdur Rahim dobiti neko radno mesto u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: