Šekil: "Odoh tačno za 735 dana"

Izvor: B92, ESPN
Podeli

Jedan od najboljih NBA centara svih vremena Šekil O'Nil u svom stilu saopštio je da će svoju karijeru završiti tačo za 735 dana kada mu sitekne aktuelni ugovor sa Finiks Sansima. Šekili ili „mali ratnik“ u prevodu jedna je od dominantnih figura NBA lige od dana kada je u nju ušao. Sa Orlandom u tandemu sa Penijem Hardevejom stigao je meteorski do finala plej ofa, a ostao je upamćen i po pomeranjima i uništavanju konstrukcija u prvim godinama kada je pokaziovao enormnu snagu koju poseduje.

Godinama je bio igrač koji je pravio razliku na parketu i zbog koga su čak i smišljane taktike ( često je provodio vreme na liniji slobodnih bacanja jer zbog ogromne šake nije mogao da kontroliše slobodno bacanje).

Tridesetšestogodišnji O 'Nil osvojio je u karijeri četiri titule NBA šampiona, od kojih tri u dresu Lejkersa iz Los Andjelesa (2000, 2001, 2002) i jednu sa klubom iz Majamija (2006) .

O Nil je tri puta bio proglašavan MVP-jem NBA šampiionata, postigao je u više od hiljadu mečeva u proseku 25,2 poena i 11,5 skokova.

NBA

Monta Elis tri meseca van terena

Elis je pre oko mesec dana potpisao šestogodišnji ugovor vredan 66 miliona dolara. Jedan od najzaslužnijih igrača za uspon Golden Stejta je samo jedan od petorice

NBA četvrtak 28.08. 14:29 Komentara: 4
strana 1 od 4 idi na stranu