Šekil: "Odoh tačno za 735 dana"

Izvor: B92

Petak, 12.09.2008.

12:13

Default images

Jedan od najboljih NBA centara svih vremena Šekil O'Nil u svom stilu saopštio je da će svoju karijeru završiti tačo za 735 dana kada mu sitekne aktuelni ugovor sa Finiks Sansima. Šekili ili „mali ratnik“ u prevodu jedna je od dominantnih figura NBA lige od dana kada je u nju ušao. Sa Orlandom u tandemu sa Penijem Hardevejom stigao je meteorski do finala plej ofa, a ostao je upamćen i po pomeranjima i uništavanju konstrukcija u prvim godinama kada je pokaziovao enormnu snagu koju poseduje.

Godinama je bio igrač koji je pravio razliku na parketu i zbog koga su čak i smišljane taktike ( često je provodio vreme na liniji slobodnih bacanja jer zbog ogromne šake nije mogao da kontroliše slobodno bacanje).

Tridesetšestogodišnji O 'Nil osvojio je u karijeri četiri titule NBA šampiona, od kojih tri u dresu Lejkersa iz Los Andjelesa (2000, 2001, 2002) i jednu sa klubom iz Majamija (2006) .

O Nil je tri puta bio proglašavan MVP-jem NBA šampiionata, postigao je u više od hiljadu mečeva u proseku 25,2 poena i 11,5 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: