Jarić prosleđen u Memfis

Izvor: B92

Petak, 27.06.2008.

11:05

Default images

Srpski plejmejker Marko Jarić promenio je na dan drafta klub, pa će umesto za Minesotu ubuduće nastupati za Memfis. Jarić je deo velike razmene obavljene u četvrtak, u kojoj su dva kluba koja iza sebe imaju lošu sezonu razmenila po četiri igrača. U sledećoj sezoni Jarić bi trebalo da nastupa sa potencijalnim reprezentativnim kolegom Darkom Miličićem, koji je već godinu dana član Grizlija.

Zvezde razmene su visoko plasirani igrači na ovogodišnjem draftu, treći pik OJ Mejo i peti Kevin Lov. Mejo, koji je kao bek igrao za USC, deo je tročlane grupe "frešmena" koji su okupirali sâm vrh drafta, pošto su prvi put u istoriji tri najviše pozicije pripale igračima koji su na koledžu proveli samo po godinu dana. Minesota se odlučila na razmenu zato što njihov generalni menadžer Kevin MekHejl smatra centra UCLA Lova izuzetnim potencijalom.

Sa Mejom i Jarićem u Tenesi se sele Entuan Voker i Greg Bakner, dok će na sever uz Lova krenuti Brajan Kardinal, Džejson Kolins i Majk Miler, odlični šuter.

Minesota i Memfis bili su uključeni u dva trejda, koja su promenila modernu NBA istoriju i omogućila finale Boston – Lejkers, pošto su Timbervulvsi u Seltikse poslali Kevina Garneta , dok je iz Grizlija u Lejkerse stigao Pau Gasol.

Marko Jarić je u NBA stigao pre 6 godina, a pre Minesote odigrao je tri sezone u LA Klipersima. U karijeri beleži prosečno 7,8 poena, 3,9 asistencija, 2,9 skokova i 1,4 ukradenu loptu po meču, a u tek završenoj sezoni bio je bolji u većini parametara od tog proseka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: