Poraz Bostona, Kavsi izjednačili

Izvor: B92

Utorak, 13.05.2008.

09:03

Default images

Košarkaši Klivlenda pobedili su kod kuće Boston, sa 88:77 (23:21, 22:22, 23:22, 20:12), i tako izjednačili na 2:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA plej-ofa.

Kavalirse je predvodio Lebron Džejms, koji je zabeležio 21 poen, uključujući i zakucavanje preko Garneta u poslednjoj četvrtini. Džejms je ponovo imao relativno slabo šutersko veče (7/20 iz igre), ali je to ovog puta nadoknadio razigravanjem saigrača, zabeleživši 13 asistencija.

Klivlend je u izjedbnačenom meču do pobede došao odličnom odbranom u poslednjoj deonici u kojoj je protivniku dozvolio samo 12 poena. Seltiksi su u Ohaju nastavili niz poraza na gostujućim terenima u plej-ofu. To im je čak peti uzastopni, iako su tokom ligaškog dela takmičenja zabeležili samo 10 neuspeha na strani.

Alen, Rondo i Garnet su postigli po 15 poena za Seltikse, dok je Pirs zabeležio 13. Na drugoj strani, pored Džejmsa, istakli su se i Ščerbijak i Gibson, sa po 14, Varežao je postigao 12, Ilgauskas 9, a Pavlović 2 za 12 minuta u igri.

Meč broj 5 je u Bostonu u sredu, dok je šesti meč na programu u Klivlendu, u petak. Naredne noći Detroit dočekuje Orlando. Pistonsi vode sa 3:1, i imaju priliku da postanu prva ekipa koja je stigla do finala na Istoku. Sa druge strane, možda i ključna utakmica u seriji San Antonio – Nju Orlins, igra se na terenu Hornetsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: