Pau Gasol u Lejkersima

Izvor: B92

Subota, 02.02.2008.

10:28

Default images

Memfis Grizlisi poslali su krilnog centra Pau Gasola u Los Anđeles Lejkerse, a u zamenu su dobili centra Kvamija Brauna, rukija Džavarisa Kritentona, beka Erona Mekija i prve pikove iz 2008. i 2010. godine. Memfis je takođe dobio i pravo na Marka Gasola, Pauvog mlađeg brata.

Gasol je bio član Memfisa od 2001. godine, a u prethodnih 12 meseci često je bio glavna tema svih razmena igrača u NBA. Španski reprezentativac trebalo bi odlično da se uklopi u tim Lejkersa, koji imaju manjak na poziciji centra posle povrede kolena mladog Endrua Bajnama.

"Veoma smo srećni što smo obavili ovaj trejd. Pau je dokazan igrač, Ol-star kalibra, može da pogodi i da skoči, a još uvek je mlad. Sigurni smo da smo pojačali naš tim na duge staze", rekao je Mič Kupčak, generalni menadžer Lejkersa.

Dolazak Gasola posebno je oduševio Kobija Brajanta, koji je početkom ove sezone postavljao pitanje njegovog ostanka zbog slabih ambicija i tima. Lejkersi su drugi u Pacifik diviziji sa 28-16 i peti ukupno na Zapadu.

Gasol je bio ruki godine, a sa reprezentacijom Španije je aktuelni svetski šampion. On će u naredne tri sezone dobiti 50 miliona dolara, pa je tako oslobođen seleri kep Grizlisa.

Očekuje se da će Grizlisi do ponedeljka zameniti Stromajla Svifta sa Nju Džersi Netsima za Džejsona Kolinsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: