Kevin Garnet u Seltiksima

Izvor: Miloš Todoroviæ

Sreda, 01.08.2007.

12:47

Default images

Boston Seltiksi su rešili da povrate staru slavu dovođenjem desetostrukog ol-star igrača Kevina Garneta iz Minesota Timbervulvsa. Garnet je jedan od najboljih krilnih centara u NBA, ali ni posle 12 godina provedenih u Timbervulvsima nije došao do šampionskog prstena. "Kevin Garnet je veliki igrač, sa žestokim i borbenim duhom, koji donosi srčanost u napadu i čvrstinu u odbrani", rekao je sportski direktor Seltiksa Deni Ejndž.

Seltiksi su poslali u Timbervulvse krila Ala Džefersona, Rajana Gomeza, Džeralda Grina, centra Tia Retlifa, beka Sebastijana Telfera i pravo na izbor dva pika u prvoj rundi drafta.

2,10m visoki i 114kg teški, 31-godišnji Garnet je jedan od samo pet igrača u NBA istoriji koji je sakupio više od 19.000 poena, 10.000 skokova i 4.000 asistencija.

Garnet je prvo oklevao da pređe u Boston, mladi tim koji je imao drugi po redu najgori skor u NBA sa 24 pobede i 58 poraza.

Ipak, dovođenje 32-godišnjeg sedmostrukog ol-star igrača Reja Alena pomoglo je Garnetu da promeni mišljenje.

U Bostonu već igra 29-godišnji Pol Pirs, petostruki ol-star igrač, pa će sa Alenom i Garnetom u ekipi biti 'opasna' kombinacija.

"Potrebni su vam veterani da bi pobeđivali", rekao je Pirs. "Svi smo bili u timovima gde si morao da nosiš puno tereta tokom godina i svi znamo da na taj način ne možeš da pobeđuješ".

"Uzbuđen sam što sam postao 'Kelt'", rekao je Garnet, MVP lige u sezoni 2004. "Divno je što imam mogućnost da igram sa igračima kao što su Pol Pirs i Rej Alen".

"Seltiksi imaju tradiciju za ponos i nadam se da ćemo i mi uspeti da postanemo deo tog nasleđa. Ovo je verovatno moja najbolja mogućnost da osvojim šampionski prsten".

Garnet u karijeri ima prosek od 20,4 poena i 11,4 skokova i bio je imenovan u prvi ili drugi NBA defanzivni tim osam puta.

Prošle sezone je imao prosek od 22,4 poena i bio je prvi skakač lige sa 12,8 skokova po utakmici.

Seltiksi su osvojili 16 NBA šampionata, ali nijedan još od sezone 1985-86.

"Mi ovde nameravamo da vratimo ono vreme kada su protivnici ulazili u dvoranu znajući da imaju puno čega da se plaše", rekao je Alen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: