San Antonio u velikom finalu

Izvor: MR

Četvrtak, 31.05.2007.

10:45

Default images

Košarkaši San Antonio plasirali su se u veliko finale NBA plej-ofa, pošto su u noći između srede i četvrtka na domaćem terenu savladali Jutu sa 109:84. San Antonio ide dalje ukupnom pobedom od 4:1, a u velikom finalu očekuje pobednika istočne konferencije, Detroit ili Klivlend.

San Antonio je utakmicu rešio već u prvoj četvrtini, kada su serijom od 14:0 došli do ubedljivog vođstva. Trojka Bouena donela je Sparsima +19, 30:11, krajem prve četvrtine, kada su pogodili osam uzastopnih šuteva i taj deo igre završili sa sjanim procentom šuta 12/16, uz čak 9 skokova više od Džezera. Početkom druge četvrtine vođstvo San Antonija iznosilo je ogromnih +23, kada je domaća publika već počela da slavi plasman u veliko finale.

Najefikasniji u odlučujućoj pobedi Sparsa bili su Dankan i Parker sa po 21 poenom, Đinobili je ubacio 12, a Finli, Beri i Elson po 9.

Na drugoj strani, Kirilenko je postigao 13 poena, Vilijams i Harpring po 11, Buzer 9, a Milsap i Okur po 8.

Juta je šutirala 38 odsto iz igre (Kirilenko 4/11, Buzer 3-10, Vilijams 4/8), u odnosu na 51 odsto Sparsa.

Džezeri su tako izgubili i 19 uzastopnu utakmicu u San Antoniju, gde, osim tokom prve četvrtine prve utakmice finalne serije Zapada, ni u jednom trenutku nisu bili u vođstvu.

"Napali su nas žestoko. Ubili su našu želju za igrom već na početku, a posle nismo uspeli da se vratimo u meč. Držali su nas tamo gde su želeli celo veče", rekao je trener Jute Džeri Sloun.

"Prva četvrtina je bila neverovatna. Ne sećam se da smo, od mog dolaska u San Antonio šutirali tako dobro. Napad je bio odličan, kao i odbrana...Ne možete poželeti bolji početak utakmice", rekao je Parker komentarišući fenomenalan start Sparsa u petoj utakmici protiv Jute.

To će San Antoniju biti četvrto finale NBA plej-ofa od 1999. godine, od kada su osvojili tri titule. U velikom finalu igraće protiv šampiona Istoka. U seriji između Klivlenda i Detroita trenutno je 2:2. Sledeća utakmica igra se u Detroitu u noći između četvrtka i petka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: