Amaeči priznao da je homoseksualac

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 08.02.2007.

13:28

Default images

Engleski centar Džon Amaeči prvi je košarkaš NBA lige koji je javno priznao da je homoseksualac.

Englez je detalje svog privatnog života otkrio u autobiografiji "Čovek u sredini" (Man in the Middle), koja će na tržište izaći 14. februara - tri godine pošto je Amaeči okončao karijeru.

Amaečijev potez pohvalila je Martina Navratilova, verovatno najpoznatija sportiskinja sveta koja je priznala da je privlače osobe istog pola.

Navratilova je ocenila da sportisti moraju da svetu obelodane svoju seksualnu orijentaciju, pošto "medju mladim homoseksualcima vlada epidemija samoubistva".

"To je vrlo važno kako se deca ne bi osećala usamljena. Mi smo njihovi idoli", dodala je Navratilova.

Jedan od trenutno najboljih igrača NBA lige Lebron Džejms, medjutim, ocenio je da bi neko ko je priznao da je homoseksualac teško preživeo u tom takmičenju.

"Moraš da veruješ saigračima, kao i oni tebi. Ako si homoseksualac i ne priznaješ to, onda nisi vredan poverenja", dodao je Džejms.

Amaeči je u NBA karijeri odigrao 301 utakmicu. U Americi je proveo pet sezona i nastupao za Klivlend, Orlando, Jutu i Hjuston. Englez je u proseku beležio 6,2 poena i 2,6 skokova po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: