All star:Dirku trojke,Nejtu kucanje

Izvor: Igor Vujièin

Nedelja, 19.02.2006.

10:36

Default images

Na All star vikendu u subotu na programu su bila takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju i veštinama. Krilni centar Dalasa Dirk Novicki pobedio je u šutiranju trojki, omaleni plej Njujorka Nejt Robinson izveo je najbolja zakucavanja, dok je najbolje veštine prikazao plej Majamija Dvejn Vejd.

Dirk Novicki je u trećem pokušaju konačno osvojio takmičenje u šutiranju trojki, iako je posle prve runde jedva preživeo.

Ipak visoki Nemac je kasnije namestio ruku i u finalu sa 18 poena nadmašio Arenasa (16) i Rej Alena (15):

“To je moja igra. A u njoj ja prvo gledam na šut, pa tek onda na sve ostalo“ rekao je Novicki.

I dok je najbolju ruku imao čovek visok daleko preko 2 metra, najbolje je zakucavao momak u dresu Njujorka koji ima visinu daleko ispod 200 cm (5,9 po američkim merama).
Nejt Robinson je dobio maksimalnih 50 bodova za „kucanje“ preko legendarnog Spada Veba iz Atlante. Veb je pre 20 godina šokirao svet kada je sa 169 cm (5,7) pobedio odbijanjem lopte o parket i efektnim zakucavanjem. Plej Atlanta Hoksa je učestvovao i u pobedi Robinsona koji ga je kontaktirao prilikom dolaska u Hjuston, kada mu je i palo na pamet da bi mogao da uključi u ovu predstavu igrača od koga je tek za nijansu viši. Ideja je bila da Veb stoji u reketu, dodavanjem o parket uposli Robinsona koji bi u preletu „pokupio“ loptu i zakucao. Zamisao je uspela, veliki favorit Iguodala iz Filadelfije je poražen, a 35 hiljada je otišlo u džep Robinsona.

Vejd je pobedio u veštinama, gde je za što kraći period morao da savlada seriju prepreka, što brže drubla i konačno probaci loptu kroz obruč. Vejd je celu stazu prešao za 26.1 sekundu i umalo oborio rekord Stiva Neša (25.8). Pored Neša u takmičenju je učestvovao i LeBron Džejms:

“Odlučio sam da kada već učestvujem, i pobedim u ovom takmičenju. Vežbao sam za ovo, jer sam takav čovek, želim da pobedim“ rekao je Vejd koji je najveću ( i bukvalno) podršku kraj terena imao od saigrača Šekila O Nila.

U prvom takmičenju „put oko sveta“ slavio je trojac San Antonija Toni Parker, Stiv Ker i košarkašica Kendra Veker prešli su 6 različitih pozicija za samo 25 sekundi. All star vikend završava se večeras utakmicom izmedju Istoka i Zapada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: