"Hoćete li da se menjamo?"

Izvor: Igor Vujièin

Petak, 17.02.2006.

23:55

Default images

NBA cirkus preselio se u četvrtak u Hjuston gde će biti održan All star vikend.

Ekipe (čitaj generalni menadžeri) ovaj kratak odmor koriste za poslednje pripreme za zadnji rok za trejdove ove sezone…

Rok za razmenu igrača u ovoj sezoni ističe u četvrtak u 18 sati, a kako prenose američki mediji nekoliko velikih zvezda vrlo je blizu izlaznih vrata u klubovima u kojima su godinama činili temelje uspeha kluba. 

nemojte se začuditi ako od četvrtka ne vidite Kenjona Martina u dresu Denvera, Alena Ajversona u Filadelfiji, Džamala Kraforda i Malika Rouza u Njujorku, Stiva Frensisa u Orlandu, pa čak i Kevina Garneta u Minesoti!.

Nije isključeno da u poslednjem trenutku timovi udju u “blokbaster” trejd, a naravno okidač za ovakvu kombinaciju je – Njujork. Prema poslednjim informacijama vlasnik Niksa Džejms Dolan ne želi da čeka rekonstrukciju tima, već uspeh želi preko noći. Klub koji će ove sezone sa taksom na luksuz potrošiti čak 126 miliona dolara na plate igrača, trenutno je na dnu lige i želi Stiva Frensisa.Pored njega predsednik Ajzea Tomas bi prema nalogu Lerija Brauna mogao da pokuša da dovede dvojac iz Portlanda Dariusa Majlsa i Tia Retlifa. U trejd bi ubacio praktično jedino što ima vredno u ovom trenutku. To je odlazeći ugovor Anfernija Hardaveja (15 miliona dolara) i obećavajućeg rukija Dejvida Lija (nedodirljiv je jedino Čening Fraj)
Denver je navodno već poslao poruku kroz ligu da želi odlazak K-Marta. Iako je u Kolorado došao kao hipreproduktivan dabl-dabl igrač iz Nju Džersija, u Nagetsima ima problema sa kolenima, ali veliki rebus za Kikija Vandervejka može da bude ogromna plata koju ovaj igrač ima (još 70.8 milona do 2011.godine). Za Martina su zainteresovani, Niksi,Orlando…

Minesota je u velikim problemima koji nisu rešeni ni dovodjenjem Dejvisa,Blaunta ali i odlaskom melanholičnog Olovokandija…Prvi koji gleda ka izlaznim vratima je po svemu sudeći Marko Jarić koji se ne snalazi u igri u kojoj je epicentar Kevin Garnet. Medjutim, ima mišljenja da srž problema ovog tima leži u Garnetu i njegovom ogromnom ugovoru, ali i katastrofalnoj grešci Kevina MekHejla koji je ilegalnim dogovorm sa Džo Smitom “natovario” klubu trogodišnju kaznu odsustva sa drafta. Upravo u tim sezonama “prošli” su mnogi kvalitetni igrači koji nose igru svojih timova danas.

Filadelfija ima dva superstara u timu (AI i C-web), ali je i ove sezone daleko od velikog rezultata. Od ove godine razmenjiv je i AI. Prema glasinama u ligi, Siksersi su već kontaktirali Sijetl, koji je navodno glatko odbio razmenu Rej Alen za Ajversona.

Za očekivati je da će Klivlend pokušati da dobije što više za Drua Gudena, Golden Stejt razmišlja o zameni Berona Dejvisa, Troja Marfija i neupotrebljivog Adonala Fojla (primer igrača uz Džeroma Džejmsa iz Niksa koji za ogroman novac ne radi praktično ništa za tim) koji u naredne tri sezone treba da zaradi 34 miliona dolara!

Čikago razmišlja o razmeni Gordona, dok je sada glavno pitanje u Orlandu – gde će Stiv Frensis. Klub je napravio dobar posao dovodjenjem Miličića i Aroja, sada treba dobiti što više za Frensisa. Za ovog sjajnog, ali i problematičnog igrač zainteresovani su Denver,Minesota,Njujork i Memfis.

Boston posle velike razmene sa Minesotom nije završio posao.Mediji u Masačusetsu prenose da je blizu trejda i Pol Pirs, ali da je Deni Ejndž vrlo oprezan, jer u "menjaži" svog jedinog igrača u timu koji zaista ima veliku vrednost, jednostavno ne sme da pogreši.

Kombinacija je mnogo, a četvrtak se bliži…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: