Kosta Jankov na klupi "Drim tima"

Izvor: Željko Èaèija

Petak, 17.02.2006.

12:52

Default images

Naš košarkaški stručnjak Kosta Jankov, direktor internacionalnog skautinga Golden Stejt Voriorsa, biće član stručnog štaba reprezentacije SAD na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Nekadašnji trener Čelika iz Zenice, zrenjaninskog Proletera, zatim pomoćnik Bože Maljkovića u Jugoplastici, Unikahi, Panatinaikosu i Parizu, prihvatio je ponudu "Ju Es Ej basketbola".

Kosta Jankov će tako postati prvi strani stručnjak na klupi nacionalnog tima SAD.

"Zvaničnik Ju Es Ej basketbola mi je ponudio da budem član stručnog štaba njihove selekcije i ja sam prihvatio. Stvar još uvek nije gotova, potrebno je da dobijem dozvolu svog tima, ali to će biti samo formalnost. Klubu će biti čast da ima svog predstavnika u Drim timu. Ne znam još koju ću funkciju imati o tome odlučuje selektor Majk Križevski. Rudi Tomjanović je pre neki dan preuzeo funkciju direktora skautinga reprezentacije", rekao je Jankov.

Posle dva neuspeha na SP u Indijanapolisu i na OI u Atini, najavljeno je da će u stručni štab biti uključeni i strani stručnajci.

Izbor je pao na našeg čoveka.

"Bio sam iznenađen pozivom. Reprezentacija SAD mora da promeni strategiju za velika takmičenja. Potrebni su joj ljudi koji bolje poznaju inostranu košarku, FIBA pravila i sistem igre drugih reprezentacija. Nisu naviknuti na sistem takmičenja kakvo je svetsko prvenstvo", izjavio je Jankov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: