Sansi i Bulsi pregazili protivnike

Izvor: Željko Èaèija

Petak, 17.02.2006.

10:13

Default images

Trener Finiksa Majk D' Antoni i njegovi pomoćnici nisu mogli da poveruju u ono što su videli u utakmici Finiksa i Hjustona. A videli su, možda, najbolje izdanje svoje ekipe u ovoj sezoni i verovatno najgore izdanje ekipe iz Teksasa.

Stiv Neš je postigao 21 poen i imao 8 asistencija, dok je njegov All star kolega Šon Merion ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 12 skokova. 

"Mislim da je ovo bila naša najbolje odigrana odbrana u sezoni. Čak su i moji asistenti bili zapanjeni", izjavio je D' Antoni. To i jeste bila najbolja odbrana ove sezone, jer su do sada uspeli da u dve utakmice prime po 81 poen po utakmici. Finiks sada ima skor od 57-0 kada uspeju da svedu protivnika na manje od 80 poena.

Ključ uspeha je bilo zaustavljane tandema Ming - Mek Grejdi koji su zajedno postigli samo 16 poena u porazu svog tima 109-75.
ap
U drugoj utakmici večeri Čikago je lako savladao Filadelfiju 117: 84. Ben Gordon se vratio u košgetersku formu sa 21 poenom, od kojih je devet postigao u seriji od 16 poena svog tima u trećoj četvrtini. Prošlogodišnji najbolji novajlija i najbolji šesti igrač, prosečno beleži 24,3 poena u poslednjih sedam utakmica.

"Ušao sam u niz dobrih partija. To je veoma važno za mene u ovom momentu. Moramo da nastavimo da igramo u ovako dobrom ritmu. Ja to svakako mogu", rekao je Gordon.

Još pet igrača Bulsa postiglo je dvocifren broj poena, a Svitni je uz to imao i 12 skokova.

U poraženom timu najbolji učinak ostvarili su Ajverson sa 18 i Veber sa 14 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: