Peđa srećan zbog dolaska u Pejserse

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Subota, 28.01.2006.

12:21

Default images

Košarkaš Pedja Stojaković ocenio je da su mu Sakramento Kingsi učinili uslugu kada su ga trejdovali u Indijanu, jer će Pejsersi sigurno igrati u NBA plej-ofu. Sakramento Kingsi zamenili su reprezentativca Srbije i Crne Gore i jednog od najboljih šutera NBA za Rona Artesta iz Pejsersa.

"Kada sam čuo da je reč o Pejsersima, bio sam veoma srećan", rekao je 29-godišnji Stojaković. "To je sjajna organizacija, tim je odličan. Nadam se da ću se brzo uklopiti u sistem".

On je u petak stigao u Indijanapolis, ali je presedeo sinoćnju utakmicu s Klivlendom. Pejsersi su odlučili da će igrati tek u utorak u Vašingtonu, a njegova prva utakmica na domaćem terenu biće protiv LA Lejkersa. Stojaković, krilni igrač visok 2,08 metra, postizao je tokom sedam sezona u NBA igrajući za Kingse 18,5 poena prosečno po utakmici, uz 38,8 odsto uspešnosti šuteva za trojku. Ove sezone, po utakmici je postizao 16,5 poena (39,7 odsto za trojku). Dolazak Stojakovića primoraće trenera Indijane Rika Karlajla da izmeni postavu Pejsersa.

Krilni centar Džermejn O'Nil zbog povrede neće igrati najmanje osam nedelja. Centri Džef Foster, Skot Polard i Dejvid Harison, kao i bek-šuter Džamal Tinsli već su propustili utakmice zbog povreda. Jedino su Stiven Džekson i novajlija Šarunas Jasikevičijus igrali na svim utakmicama za Indijanu.

Predsednik Pejsersa Leri Bird rekao je da je tim dve godine tražio Stojakovića.

"Mislim da će odmah imati uticaja, zbog veština koje poseduje", objasnio je legendarni igrač NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: