Stojaković za Artesta u Indijani!

Izvor: VN IL

Utorak, 24.01.2006.

22:58

Default images

Predrag Stojaković ipak neće igrati do kraja karijere u Kingsima, kao što je najavio pre nekoliko dana, već će u trejdu Indijane i Sakramenta karijeru nastaviti u Pejsersima, dok će se "nezgodni" Ron Artest preseliti u Kaliforniju.

Artest je suspendovan od strane kluba početkom decembra pošto je izjavio kako bi najbolje bilo "da promeni okolinu" i od tada nije igrao za Pejserse koji su odlučili da je vreme da se raziđu razočarani nepoštovanjem koje je Artest pokazao prema klubu.

Iako su mnoge ekipe bile zainteresovane za Stojakovića, u jednom trenutku izgledalo je da je trejd sa LA Klipersima za Korija Magetija "gotova stvar", jedna od prvih "letnjih" opcija (trejd Artest-Stojaković) ipak će biti realizovana.

28-godišnji Stojaković ove sezone za Kraljeve u proseku je postizao 16,4 poena (bio je drugi strelac tima) i 5,3 skokova. Tri puta bio je All Star igrač, ali mu je ovo po učinku najslabija sezona od kada je ušao u prvu petorku (2000/01). 

Artest je takođe bio učesnik All Star utakmice i najbolji defanzivni igrač NBA lige u sezoni 2003/04. Ipak, u javnosti je najpoznatiji po tuči sa navijačima Detroita u novembru 2004, posle koje je suspendovan do kraja sezone.

Ove sezone on je u proseku postizao 19,6 poena i 4,7 skokova na 16 odigranih mečeva. Artest je već dugo u lošim odnosima sa upravom, insisitirao je na trejdu ("Karlajl mi ne dozvoljava da se razvijam u napadu") i zbog toga kažnjen od lige sa 10 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: