Pistonsi počistili Sparse

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Petak, 13.01.2006.

09:05

Default images

San Antonio – Detroit 68:83

Detroit Pistonsi vratili su se na mesto gde su izgubili poslednju utakmicu u prošloj sezoni i zvaničnim NBA prvacima uručili još jedan ubedljiv poraz. Rašid Valas je predvodio Pistonse do pobede od 83:68 sa 27 poena i 10 skokova. Detroit je dominirao od početka duela dva tima sa najboljim skorom u čitavoj ligi. Pistonsi, koji sada imaju 28-5, koristili su precizan šut i čvrstu odbranu kako bi izgradili prednost od 20 poena u prvom poluvremenu.

"Znali smo da će biti veoma zabavno. Lično sam želeo da Šid bude agresivniji. Kada su nam centri agresivni, onda dajemo koševe u reketu. Jako je teško igrati protiv nas u takvim situacijama", rekao je Čonsi Bilaps koji je završio duel sa 14 asistencija.

Ovom pobedom Detroit je očistio seriju sa San Antonijom ove sezone. Pistonsi su dobili i duel kod kuće protiv Sparsa 85:70 koji je odigran na Božić. Inače ovo je bila prva pobeda Detroita u San Antoniju od aprila 1997. godine, pre nego što je Tim Dankan postao član Sparsa.

Detroit je imao bolji skok prethodne noći (56-32) i čak 25 asistencija u odnosu na 9 Sparsa. Toni Parker koji u proseku ima 6 asistencija, protiv Pistonsa nije imao niti jednu.

"Mislim da sam dobro prodirao, ali smo promašili mnogo laganih šuteva. To je jedna od onih večeri kada vam ništa ne ide u napadu", rekao je Parker.

Ričard Hamilton je dao 22 poena, a Tejšon Prins 13 uz 12 skokova. Ben Valas je imao 10 uhvaćenih lopti. Tim Dankan je zabeležio 17 poena i 13 skokova. Parker je takođe dao 17 koševa, a Manu Đinobili poen manje. Darko Miličić odlukom trenera nije igrao.

Posle ove utakmice Detroit na strani ima skor 14-3, a San Antonio kod kuće 17-2. Sparsi su takođe imali očajan šut za tri poena 2-12, kao i samo 4 ofanzivna skoka u odnosu na 16 Pistonsa.

Inače utakmica Sparsi – Pistonsi je prvi sportski događaj u dvorani koja se do Nove godine zvala SBC centar. Dom Sparsa od noćas je AT&T Centar, s obzirom da je SBC Telekom, mobilni provajder iz San Antonija promenio ime u AT&T.
Beron Dejvis i Stiv Neš (AP)
Finiks – Golden Stejt 112:99

Golden Stejt je doputovao u Finiks kako bi domaći tim izazvao na dvoboj visokog tempa. Takva ideja ispostavila se kao pogrešna. Stiv Neš je imao 20 poena i 16 asistencija, a Sansi su došli do 8. pobede u poslednjih 10 mečeva. Finiks je slavio sa 112:99, a u vođstvu je bio od samog početka meča.

"Mislili smo da možemo da trčimo sa njima, ali su nas ubedili u suprotno", rekao je Beron Dejvis.

Šon Merion je imao 21 poen i 12 skokova, dok je Boris Dijau ubacio 20 koševa. Svih pet startera Sansa postiglo je više od 10 poena. Sansi su šutirali 52 odsto iz igre, a za tri poena 13-25. Radža Bel je ubacio 17 poena, Kurt Tomas 15 uz 16 skokova, a Edi Haus 15 koševa.

Čak i bez pomoći povređenog Amarija Stodemajera, Sansi su lideri u Pacifik diviziji, dok na drugoj strani Voriorsi imaju lošu seriju pošto su izgubili 9 od poslednjih 12 mečeva.

Beron Dejvis je postigao 22 poena, a Majk Danlivi 15. Golden Stejt je šutirao iz igre 38 odsto.

Žarko Čabarkapa je imao sjajnu partiju protiv svog nekadašnjeg tima. On je za samo 21 minut u igri uspeo da zabeleži 10 poena i 11 skokova.

Inače, dolazak u Finiks, šef američkog košarkaškog saveza Džeri Kolanđelo je iskoristio da bi se sastao sa Beronom Dejvisom. Tema je bila trogodišnja vernost američkoj reprezentaciji, na šta je Dejvis pristao, pa će se sigurno naći na spisku sve do Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Kolanđelo je odlučio da se ne sastaje sa Džejsonom Ričardsonom.
Kobi Brajant i LeBron Džejms (AP)
LA Lejkers – Klivlend 99:98

Duel Kobija Brajanta i LeBrona Džejmsa nije protekao najbolje, s obzirom da nijedan nije pružio svoj maksimum. Ipak i pored bola u desnom zglobu šake, Brajant je prikazao šou u poslednjih 90 sekundi. On je postigao 6 poslednjih poena svog tima, posle tri skok-šuta, a poslednji je bio pobednički 8.6 sekundi pre kraja.

"Poslednja njegova tri šuta su bila neviđena. On je šutirao kao da je sam u dvorani. On to zna da radi, jer ima šampionsko prstenje", rekao je Džejms.

Brajant koji je postizao više od 40 poena u poslednjih pet utakmice povredio je zglob, kada ga je slučajno laktom udario LeBron Džejms u drugoj četvrtini.

Lamar Odom je meč završio sa 20 poena, 10 skokova i 9 asistencija. Kris Mim je dodao 15 koševa, a Smuš Parker 12. Na drugoj strani Zidrunas Ilgauskas je ubacio 29 poena, a Džejms je imao 28 uz 9 asistencija. Na taj način serija mladog beka od sedam utakmica na kojima je imao više od 30 poena, 7 skokova i 5 asistencija je prekinuta. Pre njega, to dostignuće ostvarili su samo Oskar Robertson i Vilt Čemberlejn.

Saša Pavlović je u igri proveo 6 minuta i za to vreme zabeležio jedan skok i asistenciju.

Utakmicu je iz publike posmatrao i Ron Artest, suspendovani košarkaš Indijane koji je zatražio da bude trejdovan.

Džejms još nije odlučio da li će igrati za američku reprezentaciju. On će se sutra sastati sa Kolanđelom u Finiksu i tada bi trebalo da prelomi hoće li nastupili u Japanu ovog leta i u Pekingu 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: