Lebron Džejms pobedio Pistonse

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Nedelja, 01.01.2006.

16:51

Default images

Najbolja ekipa NBA lige, Detroit Pistonsi, izgubila je od Klivlend Kavalirsa zahvaljujući sjajnom Lebronu Džejmsu. On je postigao 30 poena, uz po sedam skokova i asistencija i četiri ukradene lopte.

Pistonsi su iz igre šutirali slabih 36%, a prednjačio je Čonsi Bilaps, koji je za tri poena šutnuo 11-2. Pristojno su odigrali Hamilton i Rašid Valas, a Darko Miličić je utakmicu posmatrao sa klupe. U protokolu se našlo i ime Aleksandra Pavlovića ali ni on nije ulazio u igru.

Prvak San Antonio dobio je kao gost u Denveru, predvođen tandemom Đinobili - Dankan. Manu je postigao 20 poena, a Tim završio sa 25 uz deset uhvaćenih lopti. Sparsi su i dalje najuspešniji tim na Zapadu.

Dalas je pobedio u Oklahoma sitiju tim iz Nju Orleansa, a dve trećine poena za goste postigao je trojac Novicki (24), Hauard (20) i Teri (20).
AP
Dramatično je bilo u Čikagu gde se igralo dodatnih pet minuta. Šon Merion je pogodio šest sekundi pre kraja za produžetak, a onda sa još osam poena prelomio meč u korist Sansa. Merion je na kraju imao 28 poena i 16 skokova.

Juta je bila bolja od Siksersa i pored 37 poena koje je za tim iz Filadelfije postigao Alen Ajverson. Utakmica je odlučena u finišu, a posle izlaska dvojice igrača Jute zbog faulova nad Ajversonom i tehničke greške sudiji Slounu koji je protestovao zbog takvog kriterijuma, u poslednja tri minuta utakmice nije dosuđen nijedan faul za beka gostiju.

Sijetl je izgubio kao domaćin od Memfisa, a Vladimir Radmanović je igrao deset minuta, svih pet puta promašio iz igre, a četiri poena postigao je sa linije slobodnih bacanja.

Ubedljivu pobedu Bostona u Los Anđelesu Željko Rebrača je gledao sa klupe Klipersa.

Rezultati utakmica NBA lige:
Klivlend - Detroit 97:84   
Nju Orleans - Dalas 90:95 
Hjuston - Golden Stejt 89:94   
Čikago - Finiks 98:107 
Juta - Filadelfija 108:102   
Sijetl - Memfis 96:100   
Denver - San Antonio 88:98   
L.A. Klipers - Boston 92:111

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: